«Динамо» торгувало, «Шахтар» відбивався

«Динамо» торгувало, «Шахтар» відбивався

Укрінформ
Головні українські трансфери зими-2018. 

Зимове трансферне вікно 2018-го року в УПЛ минуло без галасу, інтенсивного руху і скандалів. Поки «Шахтар» успішно втримував своїх лідерів (насамперед, Фреда, Тайсона і Бернарда), «Динамо» намагалось посилити слабкі позиції, а з решти українських клубів розбігались більш-менш помітні виконавці. Згадаймо, найпомітніші переходи цієї зими.   

Читайте також: Самбрано в "Динамо": Перейшов як вільний агент, обрав №2

Домагой Віда («Динамо» - «Бешикташ», вільний агент)

Головна зимова втрата УПЛ. Якщо вірити чуткам, «Динамо» пропонувало хорвату ті самі гроші, що і турки. Мало того, Віді навіть гарантували трансфер з Києва в «Евертон» і посаду в клубі по завершенню кар’єри. Але Домагой не спокусився, а свій перехід пояснив бажанням грати у сильнішому чемпіонаті. Прикро, що «Динамо» не отримало за свого найдорожчого гравця (9 млн євро) ні цента. Вочевидь, клуб прогавив момент, коли Віду слід було продавати на своїх умовах. Переїзд хорвата і незрозуміла ситуація з Хачеріді підштовхнула «Динамо» оперативно підписати взимку центральних захисників Артема Шабанова і Карлоса Самбрано.

Беньямін Вербич («Копенгаген» - «Динамо», 4 млн євро)

А це головний зимовий новачок УПЛ. Трансфер наразі є великим успіхом «Динамо», зважаючи на вік (24 роки), талант і універсальність словенського вінгера. Вербич має посилити конкуренцію на флангах півзахисту (увага, Циганков і Гонсалес) та додати грі швидкості. Шкода, але словенець вже заграний цього сезону в Лізі Європи, тому в матчах з АЕКом киянам допомогти не зможе.

Додо («Корітіба» - «Шахтар», 2 млн євро)

«Гірники» не зраджують собі і купили чергового бразильця. Сподіваємось, 19-річний правий захисник прогресуватиме і з часом посилить команду. Купили його як потенційну заміну Срні, який невідомо коли повернеться після допінг-афери, і конкурента Бутку. Тепер справа за самим Додо, його амбіціями і здоров’ям.

Карлос Самбрано («Рубін»/ПАОК – «Динамо», вільний агент)

Дуже ризикований трансфер «Динамо». 28-річний перуанський центральний захисник проводить слабкі останні сезони. Травми, погана форма, нестриманість на полі, порушення режиму – чи варто було підписувати з ним 4-річний контракт? Якщо Самбрано збирається в Києві перезапустити колись успішну кар’єру – то одна справа, Але якщо він приїхав сюди за легкими грошима – то це черговий провал динамівського менеджменту.

Артем Кравець («Динамо» - «Кайсеріспор», вільний агент)

Талановитий український нападник отримав чергову нагоду реабілітували своє ім’я. «Динамо» вчинило вірно – більше ігрового часу отримають молоді Бесєдін і Русин, а клуб зекономить на чималенькій зарплаті Артема. Правильний хід і від Кравця – турецький клуб дуже на нього розраховує, тому дасть місце в «основі». Хто знає, може з часом Кравець повернеться в збірну, як головна фігура в нападі.

Марсіо Азеведо («Шахтар» - ПАОК, оренда 400 тис євро)

Трансфер примітний тим, що він єдиний, який офіційно приніс українському клубу цієї зими хоч якісь гроші. Азеведо програв конкуренцію на лівому фланзі захисту Ісмаїлі, тому його переїзд був цілком логічним. Взимку «Шахтар» повернув з оренди Матвієнка і тепер не факт, що бразилець взагалі буде потрібен «гірникам».  

Моха («Олімпік» - «Слован», ?)

За словами президента «Олімпіка» Владислава Гельзіна, «Слован» не узгодив з ним перехід марокканського півзахисника, тому трансфер не можна вважати таким, що відбувся. Принаймні, так вважає Гельзін. Причина суперечки – гроші. «Олімпік» хоче 700-800 тисяч євро – «Слован» дає лише третину. Переговори тривають. До речі, «Олімпік» добряче обтрусили цієї зими, забравши безкоштовно усіх лідерів – Шабанов («Динамо»), Богданов («Арка»), Шестаков («Діошдьйор»), Антон Кравченко («Карабюкспор»).

Олексій Хобленко («Чорноморец» - «Лех», оренда)

Одесити втратили кращого бомбардира (8 голів восени), який переїхав в Польщу на тлі чергових проблем в клубі. Хобленко всього 23 роки, якщо він розкриється в польському чемпіонаті, то може згодом потрапити до збірної і переїхати у топ-чемпіонат.

Фернандо Тіссоне («Карпати» - «Авеш», вільний агент)

31-річний півзахисник Тіссоне був найвідомішим легіонером з численної групи іноземних новачків «Карпат» цього літа. Його переїзд в Португалію – чергове підтвердження провалу «іспанізації» львівського клубу. Тіссоне чи не єдиний літній новачок до якого не було претензій, але і він не витримав хаосу в «Карпатах».  

Святослав Василик, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-