Чемпіонати світу з рапіду і бліцу зі скандалом стартують в Саудівській Аравії

Чемпіонати світу з рапіду і бліцу зі скандалом стартують в Саудівській Аравії

Укрінформ
Чемпіонат світу зі швидких шахів, який пройде 26-28 грудня (рапід) і 29-30 грудня (бліц) в Ер-Ріяді (Саудівська Аравія), ще не почавшись, вже носить скандальний характер.

Катарські шахісти прийняли рішення не виступати на чемпіонаті світу через вимоги організаторів не демонструвати прапор Катару на змаганнях, повідомляє катарська газета Gulf Times.

Після того, як катарські шахісти не погодилися з вимогами організаторів чемпіонату світу, їм було відмовлено у видачі віз.

Раніше стало відомо, що у видачі віз було відмовлено і семи ізраїльським шахістам. В даний час Саудівська Аравія та Ізраїль не мають дипломатичних відносин.

Криза у відносинах Катару з арабськими державами триває з початку літа. 5 червня Саудівська Аравія, ОАЕ, Бахрейн, Єгипет і ряд інших країн оголосили про розрив дипломатичних відносин з еміратом, звинувачуючи його в підтримці тероризму, а також про закриття кордонів з Катаром, що, по суті, стало оголошенням блокади. Сторони досі не прийшли до взаємоприйнятного рішення.

Як повідомлялося, ряд провідних гравців, в тому числі сестри Анна і Марія Музичук прийняли рішення відмовитися від поїздки на змагання.

Читайте також: Анна Музичук: Готова боротися за свої принципи і втратити чемпіонські титули

Призовий фонд турніру, урочиста церемонія відкриття якого відбудеться сьогодні, 25 грудня, складе $2 млн. Чемпіони світу з бліцу і рапіду отримають по $750 тисяч, переможниці жіночого турніру - по $250.

Нагадаємо, торік в Досі (Катар) чемпіонат світу зі швидких шахів завершився тріумфом українських гросмейстерів Василя Іванчука, які виграв "золото" в рапіді, та Анни Музичук, яка стала чемпіонкою світу і в рапіді, і в бліці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-