Українець Лень заробив статус головної зірки матчу НБА

Українець Лень заробив статус головної зірки матчу НБА

Укрінформ
Центровий баскетбольного клубу "Фінікс Санз" та збірної України Олексій Лень відзначився черговим дабл-дабл у поєдинку регулярного чемпіонату НБА проти "Далласа Маверікса" (97:91).

24-річний українець провів на майданчику 28 хвилин, зробив дабл-дабл (14 очок + 14 підбирань), 4 передачі, 1 блок-шот, 4 втрати і заробив статус головної зірки матчу. Про це повідомляє Sport Arena

Перед заключною чвертю баскетбольного поєдинку "Фінікс" програвав 68:75, проте зумів переламати хід зустрічі і не без участі Леня вирвав свою 11-ту перемогу в сезоні. За відсутності травмованого кращого снайпера команди Девіна Букера найрезультативнішим у "Санз" став Тіджей Уоррен - 19 очок.

У попередньому матчі проти "Міннесоти Тімбервулвз" Лень набрав 12 очок і зробив 19 підборів. В останніх матчах "Санз" він регулярно виходить на майданчик і набирає у середньому 11 очок і робить 11,8 підборів.

В останні півтора місяці в "Санз" проходить серйозна ротація декількох великих, в тому числі один з трьох центрових команди, а це поряд з Ленем досвідчений Тайсон Чендлер і  Грег Монро, який перейшов якраз півтора місяці тому. Зазвичай по ходу одного матчу грають тільки два з них, і Лень часто виявляється третім зайвим.

Читайте також: Данк Леня потрапив до ТОП-10 кращих моментів ігрового дня НБА

Нагадаємо, що у п'ятого номера драфту 2014 року спливає контракт з арізонським клубом влітку. Він і "Фінікс" не стали підписувати нову угоду, тому в 2018 році Лень вийде на ринок вільних агентів. Незважаючи на всі проблеми, нинішній сезон виходить кращим в кар'єрі Леня з показниками: 9,1 очок, 9,2 підбирань, 1,2 передач, 1,1 блок-шотів, точність кидків з гри - 53%.

Фото: Twitter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-