Топ-10 найдорожчих гравців УПЛ

Топ-10 найдорожчих гравців УПЛ

Укрінформ
На вершині авторитетного рейтингу Transfermarkt.de лише гравці «Шахтаря» і «Динамо».

Згідно з останніми даним Transfermarkt.de, в українській прем’єр-лізі (УПЛ) 47 футболістів, чия ціна більше 1 млн євро. При цьому перші 32 (!) місця у рейтингу найдорожчих посідають гравці виключно двох клубів – «Шахтаря» і «Динамо». Красномовне свідчення того, яка сьогодні прірва у фінансових можливостях між двома українськими грандами та рештою клубів УПЛ. Щодо першої десятки, то в ній 7 гравців «Шахтаря» і троє динамівців. З них фактично шестеро (зарахуємо сюди і Марлоса) – це іноземці.

Читайте також: Наставник збірної Бразилії: Я приїхав в Україну заради Фреда, Бернарда, Ісмаїлі

1. Бернард («Шахтар») – 14 млн євро

Колись півзахисник основного складу збірної Бразилії поступово повертає собі кращу форму і кращу ціну (в 2013 році він коштував 20 млн євро). Паулу Фонсека цілком довіряє 25-річному Бернарду, і той віддячив блискучим футболом у ключових матчах Ліги чемпіонів. Контракт Бернарда з «Шахтарем» завершується через півроку, тож чекаємо на пролонгацію угоди. Зважаючи на вихід у плей-офф ЛЧ, взимку «Шахтар» не продаватиме лідерів.

2. Тайсон («Шахтар») – 12 млн євро

Влітку «Шахтар» зберіг Тайсона, який рвався в Європу, і навіть перепідписав його до червня 2021-го. Весною 29-річний півзахисник спробує покращити свою ціну і пробитися у склад збірної Бразилії на ЧС-2018. Вочевидь, влітку 2018-го «Шахтар» має продати Тайсона. Можливо, в Китай за 20-15 млн євро.  

3. Марлос («Шахтар») – 10 млн євро

Збірна України отримала сильного півзахисника, а «Шахтар» - головного спеціаліста зі «злому» насиченого захисту. 29-річний Марлос з українським паспортом наразі головна фігура у побудові гри команди Паулу Фонсеки.

4. Ярослав Ракицький («Шахтар») – 9 млн євро

Сьогодні це найдорожчий український футболіст (Марлоса все одно формально вважатимемо бразильцем) в УПЛ. В 2012-14 роках Ракицький коштував 12 млн, але вік, травми, брак мотивації дещо збили ціну. 28-річний Ракицький відверто не планує грати закордоном, тож у нього попереду ще 5-6 повноцінних сезонів у «Шахтарі».

5. Домагой Віда («Динамо») – 9 млн євро

Хорватський захисник вже попрощався з вболівальниками «Динамо». Взимку він переходить у «Бешикташ». Причому, безкоштовно. 5 років тому кияни заплатили за нього 5 млн євро. І ось тепер, коли Віда став провідним гравцем збірної Хорватії і заробив собі авторитет класного і універсального захисника, «Динамо» не спромоглося заробити на його трансфері ні цента. Жах.

6. Тарас Степаненко («Шахтар») – 8,5 млн євро

Як і Ракицький, має довгостроковий контракт з «Шахтарем» і також нікуди не збирається. Зараз Тарасу 28 років, і якщо він не переїде до Європи цього літа, то може залишитись в «Шахтарі» до кінця кар’єри.

7. Фред («Шахтар») – 8 млн євро

Сьогодні цей 24-річний бразильський опорник – головна трансферна принада «Шахтаря». Фред професійно пережив допінговий бан і повернувся у блискучій формі. Якщо його візьмуть у збірну Бразилії на ЧС-2018, і там він отримає шанс проявити себе, то «Шахтар» може заробити на ньому мінімум 30 млн євро.

8. Дерліс Гонсалес («Динамо») – 7 млн євро

Рік тому парагвайський вінгер коштував 9 млн, але відсутність стабільності спровокувала падіння ціни. У трансферні вікна навколо Гонсалес ходить багато чуток, тому готуємось до нової порції новин. Не здивуємося, якщо «Динамо» продасть його вже цієї зими.

9. Віктор Коваленко («Шахтар») – 6 млн євро

Найбільший український талант в УПЛ. В 21 рік він вже в «основі» клубу та збірної. Якщо не буде травм і регресу форми, то за кілька років ціна Коваленка має досягти 10-12 млн.

10.Євген Хачеріді («Динамо») – 5,5 млн євро

Зважаючи на омолодження «Динамо», 30-річному Хачеріді вже повинні шукати гарний варіант закордоном. Захисником збірної України активно цікавились в Туреччині, тому його переїзд до одного зі стамбульських грандів цілком ймовірний.

Хто невдовзі може поповнити топ-10? Насамперед, ключові гравці нинішнього «Шахтаря» - Феррейра, Ісмаїлі, Ордець. Серед динамівців стрімко ростуть у ціні – Циганков і Буяльський. Також відзначимо трансферний прогрес інших молодих киян – Бесєдіна і Шепелєва.

Святослав Василик, Київ 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-