У Києві представили логотипи фіналів футбольної Ліги чемпіонів УЄФА

 У Києві представили логотипи фіналів футбольної Ліги чемпіонів УЄФА

Фото
Укрінформ
Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) сьогодні представив концепцію візуального оформлення фіналів чергових розіграшів жіночої і чоловічої Ліги чемпіонів-2018, які вперше пройдуть в Україні - 24 травня на стадіоні "Динамо" імені Валерія Лобановського в Києві і 26 травня - на столичному НСК "Олімпійський" відповідно.

Урочиста церемонія презентації логотипів фіналів Ліги чемпіонів УЄФА, а також трофеїв єврокубків відбулася на "Олімпійському" за участю президента Федерації футболу України Андрія Павелка, мера Києва Віталія Кличка, послів фіналів Ліги чемпіонів Андрія Шевченка та Ії Андрущак, повідомляє Укрінформ.

"Сьогодні важливий день! Це свято, на яке всі ми чекали довго. У травні наступного року Україна прийматиме два фінали Ліги чемпіонів. Це нові емоції і події, які зроблять серйозний поштовх у розвитку футболу в країні. Цей національний підйом повинен стати зворотним відліком для відкриття нових спортивних арен і футбольної інфраструктури, для появи нового покоління талановитих футболістів і футболісток, які, сподіваємося, ще більше зацікавляться футболом і згодом посилять наші збірні. У нас для цього все є. Упевнений, що фінальні матчі найпрестижніших європейських клубних змагань будуть бездоганними. Вирішальні поєдинки єврокубків повинні надихнути молодих футболістів, адже навесні ці трофеї відправляться в тур по нашій країні! Разом ми зробимо так, щоб фінали Ліги чемпіонів в Україні стали кращими в історії!", - наголосив Павелко.

"Півроку залишилося до матчів - одних з найпрестижніших футбольних змагань Європи. Сьогодні ми представляємо офіційну символіку вирішальних поєдинків. Це буде унікальне футбольна, туристична подія не тільки для Києва, а й для всієї України. Моя місія - залучати до Києва якомога більше подій загальноєвропейського масштабу. У нас є досвід проведення Євробачення, яким ми, безсумнівно, скористаємося для підготовки до фіналів Ліги чемпіонів. У травні з нетерпінням чекатимемо гостей з усього світу. У нас велике завдання, і ми зможемо провести цю важливу подію-2018 на найвищому рівні", - заявив Віталій Кличко.

Футболістка збірної України Ія Андрущак подякувала за почесну місію бути послом фіналу жіночої Ліги чемпіонів УЄФА-2018: "Це велика честь представляти фінал Ліги чемпіонів УЄФА серед жіночих команд. Сподіваюся, ця подія дасть поштовх і приверне увагу до розвитку жіночого футболу в Україні. Майбутній фінал - грандіозне свято, адже всі люди, які прийдуть на стадіон, отримають задоволення від видовища. Впевнена, що за емоціями і пристрастями цей матч не поступиться чоловічому фіналу. Ліга чемпіонів - надзвичайний турнір, де грають топ-команди - "Барселона", "Челсі", "Манчестер Сіті" та інші. І в нашій країні є клуби, які грали в цьому турнірі: команди з Чернігова, Івано-Франківська та дві з Харкова. Я запрошую всіх, хто любить футбол, прийти на фінали і підтримати команди, які приїдуть до нас".

"Проходячи повз цього Кубка, не можу не зробити вже звичний для мене жест - поцілувати його, - визнав посол фіналу Ліги чемпіонів УЄФА-2018 і володар почесного трофея за перемогу у фіналі-2003 в складі італійського "Мілана" Андрій Шевченко. - Радий за українських уболівальників, вони зможуть побачити фінал найпрестижнішого футбольного турніру, виграти який прагне будь-який хлопчисько, який мріє перемогти і підняти над головою цей кубок. Хочу закликати вболівальників прийти і подивитися на кращі команди Європи. Те, що ми приймаємо такий фінал - це шанс для України ще раз показати і нашу гостинність. Я хочу, щоб цей фінал запам'ятався для всіх. Переконаний, що все пройде на найвищому рівні і сам з нетерпінням чекаю фінал!".

Читайте також: "Шахтар" зіграє з "Ромою" в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів УЄФА

УЄФА щорічно розробляє нову концепцію візуального оформлення для фіналів свого головного турніру. Підвищена увага приділяється деталям, пов'язаним з містами-господарями, що надає фіналам особливий колорит. Мета розробки індивідуального візуального оформлення - зробити так, щоб уболівальники, гравці і господарі запам'ятали цю подію на довгі роки.

У Києві представили логотипи фіналів футбольної Ліги чемпіонів УЄФА / Фото: Павло Багмут, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-