Волейбол: збірні України отримали суперників у Євролізі

Волейбол: збірні України отримали суперників у Євролізі

Укрінформ
Стали відомі суперники волейбольних збірних України на наступний рік у відбірковому турнірі чемпіонатів Європи 2019 року і в Євролізі.

Чоловіча і жіноча збірні України потрапили до вищого ешелону з 12 команд під назвою "Золота Євроліга". Про це повідомляє Sport Arena

Суперниками чоловічої збірної стануть Словенія, Нідерланди і Туреччина, жіночої - Болгарії, Азербайджану та Португалії. Ігри відбуватимуться з 20 травня по 6 червня. Переможці кожної четвірки і друга найкраща команда вийдуть у фінал чотирьох, який відбудеться 15-16 червня.

Варто відзначити, що всі три суперники чоловічої збірної України на відміну від команди Угіса Крастіньша в 2017 році грали на чемпіонаті Європи, а Словенія і зовсім пробилася в 1/4 фіналу. Нідерланди і Словенія пробилися на чемпіонат світу 2018 року.

Що стосується суперників жіночої збірної України, то силу Азербайджану і Болгарії Україна перевірила в 2017 році, програвши їм у відборі до чемпіонату світу 2018 року і в груповому турнірі чемпіонату Європи, відповідно. Також Азербайджан і Болгарія пробилися до фінального турніру чемпіонату світу 2018 року.

"Обом нашим командам дісталися серйозні супротивники. Звичайно, з таким складом учасників буде непросто повторити успіх цього року", - прокоментував жеребкування президент Федерації волейболу України Михайло Мельник.

Читайте також: "Барком-Кажани" вийшли до 1/16 Кубка Європейської конфедерації волейболу

Нагадаємо, що чоловіча і жіноча збірні України стали переможцями Євроліги. Старі правила дозволяли їм претендувати на просування по сітці, однак зміни в системі привели до перетасування команд. З наступного року під егідою Міжнародної федерації волейболу буде проводитися Ліга Націй, куди увійдуть по 16 кращих збірних світу, а інші зіграють в інших турнірах.

Фото: cev.lu

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-