Кольченко: Сподіваюся на підтримку українських уболівальників у грі з Туреччиною

Кольченко: Сподіваюся на підтримку українських уболівальників у грі з Туреччиною

Укрінформ
Захисник баскетбольного клубу "Черкаські Мавпи" і збірної України Олександр Кольченко поділився очікуваннями від найближчих матчів збірної України в кваліфікації чемпіонату світу.

"Ми давненько не грали на своєму майданчику. Якщо бути точним, уболівальники не бачили збірну України 13 місяців – це серйозний проміжок часу. Уже 26-го листопада удома прийматимемо Туреччину. Думаю, це буде зайвою мотивацією для нас та уболівальників. До речі, ми говорили про незручності цієї системи відбору, а ось одна із переваг – велика кількість домашніх ігор збірної протягом усього сезону, як мінімум, три на рік. Матч за збірну – це особливі відчуття та відповідальність, особливо домашній.

Чи вистачить трьох днів підготовки? В першу чергу, це незручність для тренерів, за три дні втілити усі задуми, які ти бачиш на майданчику, неймовірно складно. Але дійсно усі збірні перебувають у схожій ситуації. Я - гравець і для мене така ситуація навпаки краща, ніж влітку, коли у тебе кілька тижнів підготовки. Сезон у розпалі і я в тонусі, не потрібно втягуватися, влітку не всі готові фізично, на сьогодні усі в хороших кондиціях будуть. Очікую протягом цих трьох днів багато тактики і менше фізичної роботи.

Дуже непросто грати з Туреччиною на виїзді. Їх фани тиснуть, ти опиняєшся у своєрідному котлі. Я сподіваюся, що 26-го, коли ми гратимемо у Києві, наші уболівальники влаштують теж гарячий прийом для суперника і допоможуть нам. Насправді ця гра є дуже важливою з огляду загальної стратегії відбору", - розповів Кольченко клубній прес-службі

Нагадаємо, що 24 листопада на виїзді наші баскетболісти гратимуть проти Швеції, а 26 листопада вдома -  проти Туреччини.

Читайте також: Мурзін назвав склад на відбіркові матчі ЧС-2019

Головний тренер збірної України Євген Мурзін викликав 14 баскетболістів на матчі кваліфікації ЧС-2019 проти Швеції і Туреччини. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-