Фонсека: На жеребкуванні не вірили, що

Фонсека: На жеребкуванні не вірили, що "Шахтар" потрапить навіть до Ліги Європи

Укрінформ
Головний тренер донецького футбольного клубу "Шахтар" Паулу Фонсека на прес-конференції після перемоги над голландським "Феєноордом" згадав про те, що після жеребкування Ліги чемпіонів багато хто не вірив, що клуб зможе потрапити навіть до Ліги Європи.

"Ми дуже добре почали, і відразу виник гольовий момент. На жаль, потім пішов пропущений м'яч. Однак ми відмінно зреагували, зрівняли рахунок і вийшли вперед. Потім повністю домінували на полі: володіли м'ячем і відчували себе впевнено. Заслужена перемога "Шахтаря" - ми дійсно були сильнішими. "Феєноорд" - колектив якісних виконавців, і не забувайте: в минулому сезоні вони стали чемпіонами Нідерландів. Дві перемоги над таким суперником чогось варті.

Як оцінюємо шанси на плей-офф Ліги чемпіонів? У день жеребкування я чув багато коментарів про те, що "Шахтар" не зможе потрапити навіть до Ліги Європи. У нас три перемоги в чотирьох матчах - відмінний результат. Думаю, він запам'ятається. Розмірковуючи про майбутнє, потрібно бути обачним. Попереду два вкрай важливих поєдинки. Так, місце в Лізі Європи ми собі гарантували, але, щоб пройти далі в Лізі чемпіонів, потрібно ще одне очко. Я продовжу обережно говорити про майбутнє, адже матимемо важкі протистояння з великими командами.

Чи є пропущений гол кращим стимулом? Ні в якому разі. Я дуже не люблю пропущені м'ячі. Так, "Шахтар" показує характер, нам вдається змінити результат в ході зустрічі. Однак, коли тобі не забивають, ти набагато ближче до успіху. Не варто забувати, що не пропускати в турнірі даного рівня достатньо складно. Сподіваюся, вже в наступному матчі зможемо здобути суху перемогу.

Хочу сказати ще дещо. Величезне спасибі нашим уболівальникам від всієї команди за підтримку: ви створили фантастичну атмосферу на стадіоні. І з приводу вашого вчорашнього питання: мені вже почали надсилати величезну кількість колажів, де я в масці Зорро і капелюсі. Я подумав, і ми з директором зробили ставку: якщо пройдемо далі в Лізі чемпіонів, на останній прес-конференції я з'явлюся в костюмі Зорро", - цитує Фонсеку офіційний сайт ФК "Шахтар".

Нагадаємо, що у поєдинку "Шахтар" – "Феєноорд" (3:1) 4-го туру групового раунду Ліги чемпіонів УЄФА м’ячі на харківському ОСК "Металіст" забили Факундо Феррейра (на 14-ій хв.), Марлос (17, 68) - Ніколай Йоргенсен (12).

Читайте також: "Шахтар" удруге поспіль обіграв "Феєноорд" у Лізі чемпіонів УЄФА
Турнірне становище після 4-х турів: "Манчестер Сіті" - 12 очок, "Шахтар" - 9, "Наполі" - 3, "Феєноорд" - 0.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-