76-річний київський вчений виграв Чиказький марафон

76-річний київський вчений виграв Чиказький марафон

Фото
Укрінформ
Вчений з Києва Дмитро Лебедєв став переможцем Чиказького міжнародного марафону у віковій групі 75-79 років, на годину випередивши свого найближчого суперника.

"Через кожні п'ять кілометрів були встановлені столи з водою, енергетичними напоями, бананами, апельсинами та іншими фруктами. Волонтери розливали напої і воду в стаканчики. Я на ходу пив тільки воду.

Америка - країна технічно просунута. Не дивно, що там було випущено додаток для смартфонів, за допомогою якого в реальному режимі часу можна відстежувати результати учасників і місце розташування на трасі. Мій син Олег встановив на свій телефон такий додаток, тому раніше мене впізнав, з яким часом я фінішував – 3 години 31 хвилина і 7 секунд. Це на цілу годину швидше, ніж у німецького марафонця, який посів у моїй віковій категорії друге місце", - цитує Лебедєва fakty.ua

Підтримати батька приїхав Олег зі своєю дружиною та донькою
Підтримати батька приїхав Олег зі своєю дружиною та донькою

76-річний український марафонець став кращим серед 13 учасників забігу, а всього у Чиказькому міжнародному марафоні цього року брали участь 45 тисяч осіб (до речі, це змагання входить в число шести найпрестижніших у світі).

Читайте також: Смерть на бігу

"Зрозуміло, що всі одночасно стартувати не могли - було б стовпотворіння. Тому марафонців розбили на групи. Та, в яку включили мене, стартувала о 7.30 ранку. Перед початком забігу я зняв з себе куртку і жбурнув її на купу одягу, яку скинули з себе інші спортсмени. Знав, що назавжди прощаюсь з курткою: на цьому марафоні існує традиція - речі, які зняли з себе учасники перед стартом, відправляють на пункт дезінфекції, а потім передають нужденним", - сказав Дмитро Васильович.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-