Проста гра – непроста перемога

Проста гра – непроста перемога

Укрінформ
Збірна України обіграла Косово 2:0 і продовжує боротьбу за путівку на ЧС-2018.

В албанському Шкодері збірна України дотиснула в другому таймі Косово і перемогла 2:0 Автогол Пачаради і м’яч Ярмоленка довели силу нашої команди, але не полегшили наше завдання у боротьбі за путівку на ЧС-2018.

Напередодні матчу головний тренер «синьо-жовтих» Андрій Шевченко сказав наступну фразу: «Нам потрібна просто перемога». У сенсі – зіграти просто, але ефективно в атаці. Ніхто не вимагав від наших футболістів феєричного футболу, усі чекали лише на результат.

Читайте також: Косово - Україна: текстова трансляція

Спростила нам завдання і злива в Шкодері. Необхідно було швидко пристосуватися до слизького газону, зменшити помилки в передачах і налагодити взаєморозуміння в центрі поля. Ну, і стримати на перших хвилинах косоварів, які традиційно почали гостріше.

Усе стало на свої місця, щойно у нас запрацювали фланги. Не розчарував справа у захисті Караваєв, який швидко освоївся на позиції і допомагав наступу. Активними зліва були Матвієнко та Коноплянка. Євген у підсумку взагалі виявився кращим у складі України. Він йшов в обіграш, завдавав ударів, багато грав на партнерів.

Після 20-ї хвилини наші вже серйозно притисли господарів і створювали момент за моментом. Коноплянка, Ярмоленко, Гармаш і Кравець постійно перебували в русі, постійно шукали свій шанс і намагалися створити цей шанс.

Шкода, але до перерви реалізувати свою перевагу «синьо-жовті» не зуміли. Так, наші контролювали гру, створили кілька нагод, втім результату не було. Більшого ми чекали від Ярмоленка. Вочевидь, Андрій в першому таймі переважно працював на створення моментів для партнерів і, насамперед, для нашого форварда Кравця.

В перерві сталася очікувана заміна. Марлос замінив Кравця. Дебютант збірної України одразу зайняв правий фланг півзахисту, а Ярмоленко змістився в напад. Такий варіант передбачали і сподівались на його дієвість. У підсумку, він спрацював на 50%. Якщо Марлос десь загубився на важкому газоні, то Ярмоленко свій м’яч забив саме з позиції форварда.   

Читайте також: Українці перемогли Косово у кваліфікації чемпіонату світу з футболу

Злива у другому таймі не вщухала і вона спростила футбол до крайнощів.  Косовари відчайдушно відбивалися. А ми відкинули комбінаційний наступ і сфокусували сили на дальніх ударах, навісах та прострілах. У підсумку проста гра в атаці і спрацювала – навіс і косовари забили самі собі.

В останні хвилини команда Шевченка дещо пригальмувала. Вочевидь, було чітке завдання – не наробити дурниці біля власних воріт. Про другий гол  навіть не мріялось. Наші відверто догравали матч і те, що Ярмоленко забив – це знову ж таки заслуга банального навісу на удачу та клас нашого лідера.

Ось так, проста гра – непроста перемога. 2:0 і наша збірна залишається в перегонах за путівкою на ЧС-2018. Перемога Ісландії в Туреччині фактично зняла питання про те, хто посяде перше місце в нашій групі. Ісландці його вже точно не віддадуть, тим більше, грають вони в останньому турі вдома з Косово. А нам 9 жовтня в Києві необхідно тільки перемагати хорватів і з другого місця виходити у м’ясорубку плей-офф.

Святослав Василик, Київ 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-