«Шахтар» заявив Марлоса в УПЛ як українця

«Шахтар» заявив Марлоса в УПЛ як українця

Укрінформ
Бразилець тепер не вважатиметься легіонером і має право грати за збірну України. 

Півзахисник «Шахтаря» Марлос, який отримав громадянство України, перезаявлений в Прем'єр-лізі як українець. Про це повідомляє Sport Arena.

Вчора генеральний директор «Шахтаря» Сергій Палкін повідомив, що Марлос отримав українське громадянство. А сьогодні в профайлі на офіційному сайті УПЛ у футболіста змінився статус «громадянство» - з бразильського на українське.

Вже завтра «Шахтар» в матчі з «Карпатами» зможе використовувати Марлоса як українця і не враховувати його за квотою легіонерів, яка становить до семи чоловік на полі одночасно. Матч між «Шахтарем» і «Карпатами» пройде в Харкові 1 жовтня в рамках 11-го туру УПЛ.

Читайте також: Марлос показав свій український паспорт

Також громадянство дає право Марлосу виступати за збірну України, бо він не заграний за Бразилію. Втім, поки що Андрій Шевченко не викликав його на вирішальні матчі відбору на чемпіонат світу-2018 проти Косово і Хорватії, які відбудуться на початку жовтня.

Нагадаємо, бразилець Марлос виступає в Україні з 2012 року. Спочатку він виступав за «Металіст», а в 2014 році підписав контракт з «Шахтарем».

Марлос говорив про можливість натуралізації ще влітку 2016 року. Головний тренер збірної України Андрій Шевченко неодноразово казав, що він не проти натуралізації гравців. Але для цього потрібно аби іноземець спочатку став громадянином України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-