Українське телебачення не має грошей на трансляцію Олімпіад 2018-20 років

Українське телебачення не має грошей на трансляцію Олімпіад 2018-20 років

Укрінформ
Вже до кінця цього року потрібно заплатити 600 тисяч доларів. 

Трансляція виступів збірної України на зимових Олімпійських іграх-2018 в Пхенчхані (Південна Корея) і літніх-2020 в Токіо (Японія) перебуває під загрозою через відсутність коштів на придбання прав. Про це повідомив на офіційному сайті телеканал UA:ПЕРШИЙ.

Загальна сума витрат на придбання прав на трансляцію двох Ігор становить 3 мільйони доларів, з яких 600 тисяч доларів необхідно заплатити вже до кінця цього року. Крім того, на забезпечення сигналу, облаштування студії та відправку двох знімальних груп в Корею і Японію замовнику необхідно витратити близько 4,6 млн грн. На даний момент у Національної громадської телерадіокомпанії цих грошей немає.

Читайте також: На зимовій Олімпіаді-2018 виступлять до 40 українських атлетів у 9-11 видах спорту

«Ми вже звернулися до Міністерства фінансів про створення окремої програми на фінансування трансляцій Олімпійських ігор 2018-2020. Зараз чекаємо відповіді від Мінфіну. Як суспільний мовник ми хочемо, щоб українці мали можливість побачити це свято спорту на своїх екранах і, звичайно ж, мали можливість підтримати нашу збірну.

Однак поки ситуація патова. У нас немає коштів і в умовах колосального недофінансування ми не можемо нічого з цим вдіяти. Зараз ситуація повністю залежить від рішення Мінфіну - підтримати цю трансляцію чи ні», - зазначила член правління Національної громадської телерадіокомпанії України Інна Гребенюк.

Нагадаємо, що керівництво НГТУ запланувало заплатити ФІФА понад 26 млн гривень, за права на трансляцію футбольного чемпіонату світу в Росії. Також раніше UA:ПЕРШИЙ претендував на трансляцію матчів української Прем'єр-ліги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-