Світова вітрильна федерація не визнала російські змагання у Криму

Світова вітрильна федерація не визнала російські змагання у Криму

Документ
Укрінформ
Вітрильна федерація України домоглася невизнання російських змагань у незаконно анексованому Криму.

Про це Укрінформу повідомили у вівторок у Вітрильній федерації України. 

"Вітрильна федерація України у відповідь на свою вимогу отримала підтвердження від Word Sailing (світова федерація, яка відповідає за проведення олімпійських та параолімпійських змагань з вітрильного спорту) стосовно невизнання дійсними змагань, які планувала провести Російська Федерація провести у м. Севастополь (Крим) з 8 по 15 вересня 2017 року, а також російського національного чемпіонату з віндсерфінгу, який планувався впродовж того самого періоду", - йдеться у повідомленні.  

Як зазначається в офіційному листі за підписом виконавчого директора World Sailing до президента російської федерації вітрильного спорту: "Проведення змагань є можливим лише за ініціативою та під егідою української федерації вітрильного спорту. А оскільки, відповідно до рішень ООН та Міжнародного олімпійського комітету, Крим визнано частиною України, то будь-які змагання можуть проводитись під егідою української федерації вітрильного спорту". 

За словами віце-президента Вітрильної федерації України, секретаря Національної ради реформ Дмитра Шимківа, цим рішенням Світова вітрильна федерація World Sailing визнала, що Крим - це невід’ємна частина України. "А значить, будь-які змагання, які проводяться на території незаконно анексованого Криму не можуть іти в міжнародний залік країни-агресора", - наголосив він.

Шимків також висловив переконання, що кожна українська асоціація будь-якого виду спорту повинна відстоювати інтереси держави в очах міжнародної спортивної спільноти так само, як це зробила Вітрильна федерація України. "Я закликаю колег з інших асоціацій до рішучих дій", - сказав він. 

Зі свого боку, президент Вітрильної федерації України Родіон Лука повідомив, що цього року в Україні пройде перше змагання з вітрильного спорту в усіх класах яхт. Змагатимуться спортсмени усіх вікових груп, у різних категоріях: професіонали-олімпійці, аматори, а також діти. 

"Всього на Київському водосховищі з 12 до 17 вересня зберуться понад 700 учасників змагань. Це буде наймасштабніша регата за увесь час незалежності України", - зазначив він. 

Повідомляється також, що змагання пройдуть під егідою Вітрильної федерації України відповідно до вимог Світової вітрильної федерації World Sailing. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-