Фонсека: Арбітри дуже не об'єктивно ставляться до тренерів

Фонсека: Арбітри дуже не об'єктивно ставляться до тренерів "Шахтаря"

Укрінформ
Головний тренер донецького футбольного клубу "Шахтар" Паулу Фонсека вважає, що судді упереджено ставляться до його команди і усього тренерського штабу.

"Я не говорив, що є пресинг на тренерський штаб. Говорив, що до нас є упередженість, коли під час матчу неможливо виразити емоції чи висловити коментарі. Дуже не об'єктивно ставляться до нас арбітри. Перегляньте матчі - і знайдете цьому підтвердження. Це вже третє вилучення мого помічника. Скоро на тренерській лаві нікого не залишиться.

Кажу все відверто, мені нема чого приховувати - ставлення до нашого штабу дещо відрізняється від інших. Відчуваю відсутність толерантності і антипатію. Насправді відчуваю і бачу, що існують певні гоніння щодо нашого тренерського штабу з боку деяких українських арбітрів.

Хотів би зрозуміти, але не можу. Перші півроку, які був тут, завжди намагався не говорити про арбітрів. Ніколи не говорив поганого в їх сторону, навіть коли помилки були явними. Уявити не можу, що відбувається. Моє бажання - щоб футбол був видовищним, а судді допомагали йому бути чесним і справжнім. Відчуваю, що того арбітра, який видалить мене з поля, будуть носить на руках.

Поважаю арбітрів і вважаю, що критика на їхню сторону виникає через відсутність поваги. Бачите, мене ще не видаляли - тільки моїх помічників. Хіба що арбітри придумають собі щось таке, щоб мене видалити.

Насправді я не змінився - не став гірше, не кричу, не сперечаюся з суддями. Можу запропонувати поставити камеру, яка буде знімати тільки нашу лавку. І що побачите? Паулу Фонсека, який сприймає реальність.

Коли я сюди приїхав, не зовсім розумів, що відбувається. Тепер бачу. Якщо захочете нашкодити нашій команді - я про це дізнаюся.

Чи боюся я порівнянь з Луческу? Ні, тому що я абсолютно так не роблю. Подивіться на гру, в якій ми програли. Я першим підійшов до арбітрів і подякував їм за відмінну роботу. Єдине, чого я хочу - це правди.

Я зараз ні в якому разі не хочу псувати цей клімат, створювати напругу між "Шахтарем" і суддями. Ви можете мене порівнювати як хочете, з ким хочете - мені абсолютно на це все одно. Я не дозволю принижувати нашу команду", - цитує Фонсеку XSPORT

Читайте також: Футбол: "Шахтар" переміг "Зорю" у стартовій грі 8 туру чемпіонату України

Нагадаємо, що 9 вересня "Шахтар" обіграв луганську "Зорю" з рахунком 3:1. Головним арбітром матчу була Катерина Монзуль, до роботи якої у головного тренера "Шахтаря" питань не було. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-