Теніс: Світоліна гарантувала собі третє місце у рейтингу WTA за підсумками US Open

Теніс: Світоліна гарантувала собі третє місце у рейтингу WTA за підсумками US Open

Укрінформ
Найкраща тенісистка України 22-річна Еліна Світоліна гарантувала собі третю сходинку в рейтингу WTA після закінчення Відкритого чемпіонату США в Нью-Йорку.

Таким чином, спортсменка стане першим представником в історії українського тенісу, кому вдалося досягти такого результату. Про це повідомляє btu.org.ua

По завершенню US Open першою "ракеткою" світу стане іспанка Гарбінє Мугуруса.

Це досягнення поб'є історичний національний рекорд Андрія Медведєва, який в кінці травня 1994-го року в віці 19 років три тижні протримався на четвертому місці рейтингу Ассоціації тенісистів-професіоналів. 

Читайте також: US-Open-2017: Світоліна програла матч за вихід до чвертьфіналу

Нагадаємо, що в цьому році Еліна Світоліна виграла п'ять титулів WTA, ставши чемпіонкою трьох турнірів Premier 5 (у Дубаї, Римі  й Торонто), а також двох WTA Internataional (у Тайбеї та Стамбулі). На турнірах Великого Шлема українка вперше зіграла в четвертому колі Вімблдону і Відкритого чемпіонату США, а також записала в свій актив другий чвертьфінал на "Ролан Гаррос". Також Еліна Світоліна стала першою в історії тенісисткою, якій вдалося виграти три турніри Premier 5 за один сезон.

Як лідер сезону за кількістю титулів, Еліна Світоліна залишається однією з основних претенденток на путівку на Підсумковий турнір в Сінгапурі, де зіграє вісімка кращих тенісисток в цьому році.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-