Роман Греба: Проведення Універсіади було б вдалим кроком для України

Роман Греба: Проведення Універсіади було б вдалим кроком для України

Укрінформ
Чудовий результат показали українські студенти на ХХІХ Всесвітній літній Універсіаді у Тайбеї. Наша збірна здобула 36 медалей, серед яких 12 - найвищого гатунку, і посіла високе шосте місце у командному заліку серед 140 країн планети.

Під час сьогоднішньої прес-конференції в Укрінформі заступник міністра освіти і науки Роман Греба повідомив, що ідея проведення спортивного студентського форуму "пропрацьовується" і в Україні, це було б вдалим кроком для нашої держвви, передають кореспонденти агентства.

"Ця ідея пропрацьовуються. Думаю, протягом найближчого місяця ми вже матимемо кінцеві розрахунки і представимо їх. З приводу цієї теми вже відбувалося засідання комітету Верховної Ради України з питань освіти, на якому розглядалося звернення Спортивної студентської спілки про можливість проведення в нашій країні Універсіади", - розповів Греба.

Водночас, він зазначив, що для організації такого спортивного форуму Україні треба провести величезну домашню роботу і найголовніше - вирішити проблему фінансування.  

"Нам необхідно провести величезну домашню роботу. Всесвітня Універсіада вимагає величезних капіталовкладень, - підкреслив Греба. - Ми зустрілися із керівництвом Міжнародної федерації студентського спорту, обговорили технічні умови щодо організації Універсіади. Нині здійснюємо обрахунки, проводимо перемовини на всіх щаблях влади, для того, аби зрозуміти, наскільки готові перш за все фінансово і економічно. Чи потрібні нам ці змагання? Безумовно. Вважаю, через проведення Універсіади ми змогли б об’єднати всіх навколо спорту. Це могла б бути та ключова національна ідея, заради якої ми б мали можливість показати хороший результат, у рази  збільшити туристичну й економічну привабливість України. Словом, це був би вдалий крок для країни. Залишилася "невеличка дрібничка" - знайти під це фінансування. Необхідно збудувати декілька спортивних споруд. Найбільші капіталовкладення нам потрібні для зведення спортивного селища. Воно має бути розраховане приблизно на 11 тис місць. Ось, скажімо, нині потребують житла військовослужбовці АТО, соціально-незахищені верстви населення. Спортивне селище після Універсіади може стати у нагоді таким людям".

Золота медалістка Універсіади-2017 Ірина Ромолданова із тхеквондо ВТФ, яка була присутня на прес-конференції, зазначила, що успішному виступу нашої збірної у Тайбеї сприяла дружня атмосфера в команді. 

"Сама Універсіада була організована на найвищому рівні. У нас була дружня команда. За мене палко уболівали на трибунах наші хлопці й дівчата. Це допомогло зібратися з силами і, врешті-решт, заробити потрібні бали. Дякую збірній за те, що вона така дружня, тренерам - за велику роботу", - сказала чемпіонка.

Читайте також: В Тайбеї завершилася Всесвітня Універсіада: Україна - шоста

Наприкінці прес-конференції відбулося підписання меморандуму про співпрацю між  Спортивною студентською спілкою України та фізкультурно-спортивним товариством "Динамо". Підписи під документом поставили  президент спілки Євген Імас та перший заступник ФСТ Віктор Корж.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-