Великий шанс Ярмоленка

Великий шанс Ярмоленка

Укрінформ
Провідний український футболіст нарешті залишив «Динамо». 

Отже, це трапилось. Відігравши 10 років за київське «Динамо», Андрій Ярмоленко переїхав до Європи. Він став гравцем одного з провідних клубів німецької Бундесліги – «Боруссії» з Дортмунда. Цей клуб веде боротьбу за усі головні трофеї сезону в Німеччині, регулярно грає в Лізі чемпіонів, має фантастичних вболівальників та постійні аншлаги на домашніх матчах.   

Читайте також: Ярмоленко офіційно став гравцем дортмундської "Боруссії"

Уявіть собі, кожен матч – майже 80 тисяч глядачів! Одним словом, вибір Ярмоленка дуже вдалий, а тому хочеться аби у нього все вийшло.

Подякуємо Неймару

Ярмоленко збирався їхати в Європу ще років п’ять тому. Кожного трансферного вікна вболівальники спостерігали за сагою «Продаж Ярмоленка», яка все ніяк не завершувалась. І от несподівано, коли здавалось, що 27-річний Андрій вже ніколи не залишить «Динамо», стався його блискавичний перехід в «Боруссію». Мінімум чуток і ажіотажу – максимум справи. Німці запропонували 25 млн євро, після чого Ігор Суркіс стримав своє слово, пообіцявши продати Ярмоленка у разі вигідної пропозиції.

Цікаво, що трансфер Ярмоленка став наслідком найгучнішого і найдорожчого переходу в історії футболу – продажу Неймара з «Барселони» в «ПСЖ» за 222 млн євро. На місце Неймара «Барселона» купила у «Боруссії» Усмана Дембеле за 105 млн євро. А вже на позицію Дембеле німці придбали Ярмоленка за 25 млн. Ось такий вражаючий ланцюжок, але це факт. Українцю залишається лише подякувати катарським інвесторам «ПСЖ» за неймовірний бізнес-проект, який у підсумку допоміг йому залишити УПЛ.

Перспективи Андрія в Дортмунді

Андрій Воронін та Юрій Максимов, які успішно виступали в Бундеслізі, в один голос стверджують, що німецький чемпіонат для Ярмоленка – цілком прийнятний варіант. «Чемпіонат саме для нього. Тут багато силової боротьби – це йому підходить», - заявив Максимов. «Впевнений, що його стиль гри ідеально підходить для Німеччини. Головна проблема – необхідно вивчити мову», - додав Воронін. Багато корисних порад, щодо Бундесліги дасть Андрію і Євген Коноплянка, який вже другий сезон обживається в «Шальке». Важливо, аби сам Ярмоленко одразу зрозумів, що від нього вимагає тренер голландець Петер Бос, і швидко налагодив стосунки в команді.

Читайте також: Ярмоленко вже у вересні може зіграти за "Боруссію"

Спортивний директор «Боруссії» Міхаель Цорк зізнався, що клуб давно слідкував за українцем і вони дуже сподіваються на його міжнародний досвід. Ярмоленку доведеться витримати серйозну конкуренцію. Справа в півзахисті у «Боруссії» грає 18-річний талановитий американець хорватського походження Крістіан Пулішич. Підміняє його турецька 20-річна зірочка Емре Мор, який втім зібрався переходити в іспанську «Сельту». Місяць тому в "Боруссію" з "Фрайбурга" прийшов 23-річний високий (183 см) атакуючий півзахисник Максиміліан Філіпп. А головна постать у нападі «чорно-жовтих» - П’єр-Емерік Обамеянг, саме з ним доведеться ділити сфери впливу в командній грі, і тут важливо одразу знайти спільну мову.

Що буде з «Динамо»?

По-перше, ніякої паніки та розпачу. Рано чи пізно це мало статися, тому і без Ярмоленка «Динамо» має ставити перед собою найвищі завдання. По-друге, тренерський штаб на чолі з Олександром Хацкевичем вже давно мав визначитись з тим, хто замінить Андрія на правому фланзі. Поки що найочевидніший варіант – Віктор Циганков. Також справа можуть спробувати Дерліс Гонсалес чи хтось з номінальних нападників – Жуніор Мораес чи Артем Бесєдін. Нарешті, «Динамо» може встигнути до 1 вересня і когось купити.

Хацкевич
Олександр Хацкевич

Основне завдання Хацкевича зараз не просто номінально замінити Ярмоленка, а знайти нового лідера в команді. Хто сьогодні на це здатен? Хіба що ветеран Олег Гусєв, але його роль на полі вже зведена до 15-20 хвилин. Інших не видно. Віда переходить в «Бешикташ». Хачеріді і Гармаш занадто імпульсивні. Може це шанс для Сидорчука?

Читайте також: Трансфер Ярмоленка – найдорожчий в історії київського "Динамо"

Гучний трансфер Ярмоленка з тривогою прийняли і в збірній. Перед вирішальними матчами відбору на ЧС-2018 проти Туреччини та Ісландії  один з лідерів команди пережив колосальний емоційний сплеск. Чи піде він користь збірній – це вже робота для Андрія Шевченка і його штабу. Натхнення Ярмоленка вони зобов’язані трансформувати в класну гру проти турків та ісландців.

Святослав Василик, Київ

Перше фото: https://www.facebook.com/BVB/photos

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-