Мейвезер – Макгрегор: «ганьба боксу», на яку всі чекають

Мейвезер – Макгрегор: «ганьба боксу», на яку всі чекають

Укрінформ
Шоу та гроші відсувають спорт на другий план, але від цього нікуди не дітись. 

26 серпня в Лас-Вегасі, у Києві вже буде ранок 27-го, відбудеться найбільш очікувана та резонансна спортивна подія року. Один з найкращих боксерів в історії американець Флойд Мейвезер-молодший зійдеться в рингу зі світовою іконою змішаних єдиноборств ірландцем Конором Макгрегором. Бій пройде за правилами боксу у першій середній вазі (до 69,9 кг). Він триватиме 12 раундів, а суперники одягнуть стандартні рукавички в 8 унцій. Зауважимо, що заради цього поєдинку 40-річний Мейвезер відновить свою кар’єру, яку він завершив два роки тому.

Читайте також: Мейвезеру і Макгрегору дозволили битися в 8-унцевих рукавичках

Чому рано чи пізно цей бій мав відбутися?

По-перше, гроші. Мейвезер і Макгрегор знані у світі спорту манімейкери. В обох унікальний нюх на великі гроші, тому можливістю в черговий раз гарно заробити вони не могли знехтувати. Дохід від бою (квитки, платні трансляції, спонсори) буде понад 600 млн доларів. Такими сумами не жартують. Зауважимо, що після провального поєдинку проти Менні Пакьяо, коли глядачі почували себе ошуканими, Мейвезер знову зміг організувати мегабій. Що тут скажеш, Флойд справжній геній в бізнесі.

По-друге, інтрига. Подія в Лас-Вегасі справді неординарна – підстаркувата зірка боксу проти діючого короля найсильнішої ліги змішаних єдиноборств UFC. І не факт, що Мейвезер переможе легко і невимушено. Американські ЗМІ пишуть, що Мейвезер рятує нудний світовий бокс, влаштовуючи такий непередбачуваний бій. Причому інтрига не лише стосується результату і раунду, коли бій закінчиться. Інтрига в усьому – як бійці вийдуть, що скажуть, хто першим влучить і так далі.

По-третє, сучасна тенденція світового спорту – влаштовувати неймовірні протистояння. Боксер проти рестлера, Болт проти гепарда, Фелпс проти акули.  Усі розуміють, що спорту в подібних шоу мало. Втім, це все одно історичні події, їх не влаштовують щодня, тому бій Мейвезер – Макгрегор дивитимуться усі.

Чому світовий бокс вважає цей бій ганебним?

«Це сором і ляпас боксу», - стверджує Олександр Усик. «Боєць UFC хоче одразу ж перемогти боксера з кращим захистом у світі. Цей бій – фарс», - вважає Леннокс Льюїс. «Це не бокс, це просто вистава», - переконаний Геннадій Головкін. «Це цирк і фрік-шоу», - знущається Оскар Де ла Хойя. Окрім здорового глузду, в усіх цих заявах все ж відчуваються заздрість і ревнощі. Так, сьогодні можна сумніватися у якості майбутнього видовища. Але погодьтесь, на місці Мейвезера, Макгрегора та їх промоутерів хотіли б опинитися 99% представників боксерського світу.

Читайте також: Усик: Бій між Мейвезером і Макгрегором – це ганьба боксу

На противагу усім висловився діючий чемпіон у важкій вазі Ентоні Джошуа: «Критикувати цей бій – це дурниці. Краще віддайте належне його організаторам, які чудово спрацювали для реклами боксу та змішаних єдиноборств. Хай Мейвезер і елітний боксер, який виграв усі свої 49 боїв, але в цьому поєдинку в обох є шанс. Тому це мегабій, про який говоритимуть ще дуже довго».  

Чи є у Макгрегора шанси?  

Для початку потрібно наголосити на тому, що Мейвезер ризикує в цьому поєдинку набагато більше ніж Макгрегор. Програвши, Флойд втратить магію непереможного боксера. Натомість ірландець виграє за будь-якого результату. Погодившись на умови Мейвезера, 29-річний Макгрегор організував собі бій усього життя і миттєво перетворився на суперзірку шоу-бізнесу. Програє – усі відзначатимуть його сміливість. Виграє – стане легендою. Ну, а свої 100 млн доларів він заробить у будь-якому разі.

Читайте також: Макгрегор: Не думаю, що Мейвезер протримається бодай один раунд

В чому шанс Конора? Фахівці в один голос стверджують, Макгрегор може перемогти Мейвезера лише нокаутувавши його в перших раундах. Ірландець молодший, вищий, він лівша, і здатен перші 3-4 раунди пресингувати і тиснути. Йому може вистачити одного потужного удару.

Якщо Макгрегор не покладе Флойда на підлогу на початку бою, то шансів у нього не буде. Після 6-го раунду він втомиться, а досвідчений Мейвезер, навпаки, візьме усе під контроль і просто відлупцює ірландця. Конор можливо і не впаде без свідомості, але його обличчя, ім’я та репутація серйозно постраждають.  

Святослав Василик, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-