Бондаренко та інші: наші надії в Лондоні-2017

Бондаренко та інші: наші надії в Лондоні-2017

Укрінформ
Хто з українців здатен поборотися за медаль на чемпіонаті світу з легкої атлетики.

Сьогодні в Лондоні стартує чемпіонат світу з легкої атлетики. Україна цілком реально розраховує на кілька нагород, серед яких можуть бути і золоті. На жаль, скандальне відсторонення від турніру Ольги Земляк та Олесі Повх суттєво понизило шанси наших жіночих естафет. Втім, і без них у збірній України є за кого вболівати і сподіватись на медалі.

Читайте також: Земляк вважає несправедливим своє виключення зі складу збірної

Богдан Бондаренко та Андрій Проценко (стрибки у висоту)

Наші головні претенденти на медалі. Чемпіон світу та олімпійський призер Богдан Бондаренко, незважаючи на експериментальну підготовку до сезону та постійні травми, все одно є одним з лідерів сезону. Сьогодні фактично лише він може скласти конкуренцію летючому катарцю Мутазу Баршиму, який долає планку на висоті 2.38. Кращий результат Бондаренка в цьому році – 2.32. Візьме таку висоту – гарантовано стане призером у Лондоні. У Андрія Проценка в цьому сезоні є стрибок на 2.30, а це значить він також готовий зачепитись за медаль.

Юлія Левченко та Оксана Окуньова (стрибки у висоту)

Зважаючи на шалену форму росіянки Марії Ласіцкене, яка стрибає на 2.05-2.06, українкам залишається розраховувати лише на «срібло» та «бронзу». Нині вони у світовій топ-5 зі стрибками на 1.97, тому дуже сподіваємось, що Юлії та Оксані вистачить сил, витримки і вдачі аби втрутитись у боротьбу за медалі.

Ольга Ляхова (біг на 800 м)

Дуже шкода, що наша федерація через непорозуміння не допустила до чемпіонату Наталію Прищепу, яка долала в цьому році 800 метрів за 1.58,82. Удвох з Наталею нашій Ользі Ляховій було б куди простіше у фінальному забігу. А так Ляховій доведеться наодинці протистояти таким «монстрам» середнього бігу як південноафриканка Кастер Семеня (кращий час сезону – 1.55,27) чи Франсіна Нйонсаба з Бурунді. Втім, як вміє перемагати Ольга ми переконались на командному чемпіонаті Європи. Чому б не повторити це у Лондоні? Хоча б і за спиною Семені.

Читайте також: Чемпіонат світу-2017 з легкої атлетики стартує в Лондоні

Наталія Семенова (диск)

Досвід Наталі та найкраща форма за останні багато років дозволяють нам сподіватися від неї хоча б спроби зачепитись за медаль. В 2017-у вона вже показувала результат 64.09, а це, принаймні, гарантоване місце у фіналі. Так, до хорватки Сандри Перкович, у якої 71.41, далеко, але у Лондоні Семенова матиме фактично останній шанс гучно нагадати про себе.

Аліна Шух (семиборство)

Наша головна надія на майбутній Олімпіаді 18-річна Шух не припиняє стрімко прогресувати. Після перемоги на молодіжному ЧЄ, Аліна увірвалась в еліту світового багатоборства. А її сума 6381 – це наразі 12-й кращий результат в сезоні. В Лондоні Шух не повинна лише споглядати за розбірками фавориток (лідер сезону бельгійка Нафіссату Тіам має суму 7013), але й має нагоду скористатись з невдач суперниць. Новачкам, кажуть, щастить. Тим паче, коли самі новачки у чудовій формі.

Альона Шамотіна (молот)

Так само як і Шух, Шамотіна перемогла на нещодавньому молодіжному ЧЄ і тренерський штаб збірної вирішив ризикнути і дати юній атлетці шанс проявити себе на дорослому рівні. Цього сезону Альона показувала 72.37 і цей результат здатен вивести її у фінал. А там хтозна. Може з полячкою Анітою Влодарчик (лідер сезону - 82.87) Шамотіній і рано конкурувати, зате підібратись до п’єдесталу українці цілком до снаги.

Святослав Василик, Київ  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-