Жданов: Держава вперше фінансує збірну на Всесвітні ігри за окремою програмою

Жданов: Держава вперше фінансує збірну на Всесвітні ігри за окремою програмою

Укрінформ
80 атлетів у 20-ти видах спорту представлятимуть Україну на Всесвітніх іграх, що наступного тижня стартують у польському місті Вроцлав. 

Як відзначив 11 липня під час прес-конференції у Києві міністр молоді та спорту Ігор Жданов, уперше державне фінансування національної збірної для підготовки та участі в цих стартах здійснюється за окремою програмою, повідомляє Укрінформ.

"Уперше державне фінансування національної збірної України здійснюється за окремою програмою Міністерства молоді та спорту із загальною сумою близько 45 млн грн. Ці кошти передбачають витрати, пов’язані із підготовкою та участю спортсменів, тренерів фахівців у Всесвітніх іграх, придбання спортивної форми, взуття, аксесуарів спеціального призначення, спортивного обладнання та інвентарю", - зазначив міністр.

За його інформацією, за ініціативи Мінмолодьспорту уряд удвічі збільшив розмір призових переможцям та призерам Всесвітніх ігор.

"Винагорода чемпіонам становитиме 480 тис грн. Срібні призери отримають 400 тис, а бронзові - 240 тис. Умови створені, мотивація також є. То ж тепер слово за нашими спортсменами і тренерами", - сказав Жданов.

Читайте також: Представниці українського боксу здобули дев'ять медалей на Євро-2017 у Болгарії

Нинішнього року Ігри відбуватимуться з 20-го по 30 липня. У 36-ти видах спорту візьмуть участь близько 4500 спортсменів зі 111-ти країн світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-