Формула-1: Ріккардо з «Ред Булл» переміг на Гран-прі Азербайджану

Формула-1: Ріккардо з «Ред Булл» переміг на Гран-прі Азербайджану

Укрінформ
Хемілтон і Феттель не потрапили на подіум. 

Переможцем восьмого етапу цьогорічних автоперегонів Формули-1 – Гран-прі Азербайджану несподівано став  Даніель Ріккардо з «Ред Булл». Це перша перемога в цьому сезоні 27-річного австралійського пілота. Сам етап запам’ятається неймовірною зміною лідерів, аваріями та зіткненням Хемілтона і Феттеля. Про це повідомляє Укрінформ. 

Незважаючи на проблеми в першій частині гонки, Ріккардо зумів повернутися в боротьбу і вміло скористався з «розбірок» та технічних проблем фаворитів.

Другим на Гран-прі Азербайджану фінішував пілот «Мерседеса» Валтеррі Боттас. Третє місце, і це неймовірна сенсація, у 18-річного Ленса Стролла з «Вільямса». Стролл став першим канадцем на подіумі Формули-1 з 2001 року!

Етап вийшов провальним для фаворитів. Себастьян Феттель з «Феррарі» фінішував четвертим, а Льюїс Хемілтон з «Мерседеса» – п’ятим. Хемілтон тривалий час лідирував, але втратив час через незапланований піт-стоп. Проблеми виникли з підголовником. А Феттеля оштрафували за спровоковане зіткнення з болідом Хемілтона під час аварійних кіл.  

Після восьми етапів пілот «Феррарі» Себастьян Феттель зберігає перше місце в загальному заліку. У нього 153 очки. На другій позиції Хемілтон, у якого 139 очок. Боттас – третій, в його активі 111 очок. Наступний етап чемпіонату – Гран-прі Австрії 7-9 липня.

Фото: LAT Images 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-