"Аякс" (Голландія) - "Манчестер Юнайтед" (Англія): текстова трансляція

Оновлено
Укрінформ
У фіналі Ліги Європи УЄФА сезону 2016/17 амстердамський "Аякс" зустрічається з "Манчестер Юнайтед".

"Аякс" - "Манчестер Юнайтед"

0:2

! Гарний матч, гарний футбол, переконлива перемога «МЮ». Жозе Моурінью довів свій хист здобувати трофеї. Його команда використала усі свої переваги і везе в Манчестер почесний єврокубок. Окремий респект «Аяксу». Молода команда з купою потенційних зірок добряче «повозила» іменитого суперника і заслуговує лише на компліменти.  Приклад «Аяксу» має надихнути «Шахтар» і «Динамо», які нічим не слабші за амстердамців і постійно вважаються фаворитами Ліги Європи. 

Переможцем Ліги Європи УЄФА сезону-2016/17 став "Манчестер Юнайтед".  Це єдиний єврокубок, який до цих пір не підкорявся манкуніанцям.

Лунає фінальний свисток!

90+3 - Зієш, напевне, в останній раз пробив по вортах "Манчестер Юнайтед".

90 - На поле замість Хуана Мата вийшов Уейн Руні і отримам неймовірну овацію від уболівальників!

90 - Арбітр додав 4 хвилини до основного часу.

87 - Лінгард втік у відрив зі своєї половини поля і вийшов сам на сам з голкіпером, але втратив момент для удару, і Санчес встиг виштовхнути м'яч з-під ноги суперника.

84 - Моурінью випустив на поле Марсьяля замість Решфорда.

83 - Маттейс де Лихтта Давінсон Санчес по черзі не поцілили у площину воріт "Манчестер Юнайтед".

82 - Остання заміна у "Аякса": де Йонг вийшов замість Рідевалда.

! Дивимось розв’язку. «Аякс» не зупиняється, йде ва-банк і останні хвилини будуть видовищними.  

78 - Хуан Мата та Джайро Рідевалд синхронно отримали по жовтій картці.

! Час спливає, а голу від «Аякса» все немає. Юнес, Зієш і Траоре багато рухаються, багато працюють з м’ячем, однак все марно. Чудова нагода була у Зієша зі штрафного, але пробив він погано. 

74 - Лінгард замінив автора другого голу фіналу Мхітаряна.

72 - "Аякс" отримав право на небезпечний штрафний після гри рукою Мхітаряна. Проте удар Зієша по воротах манкуніанці заблокували.

70 - Друга заміна у амстердамців: ван де Беєк вийшов замість Шене.

65 - Феллайні не вдалося пробити головою в кут воріт. Онана спокійно забрав м'яч.

64 - Амін Юнес "заробив" для "Аякса" попередження.

62 - Заміна у "Аякса": Давід Нерес вийшов замість Дольберга.

! «Аякс» не викидає білий прапор і б’ється далі. На половині поля амстердамців вже багато вільного простору чим і намагається скористатись «МЮ». Футбол пішов веселіший і глядачам немає чим дорікати командам. 

58 - Захисник голландців Йоел Велтман отримав жовту картку.

57 - "Аякс" отримав право на кутовий, який виконав Шене.

53 - Удар Бертрана Траоре британці заблокували. 

52 - Феллайні отримав друге попередження у манкуніанців.

! Неймовірний гол Мхитаряна здатен подіяти на «Аякс» гнітюче. 0:2 і шансів ніби вже й немає. Втім, хлопці з Амстердаму не зупиняються і далі йдуть вперед. Дуже потрібен «Аяксу» гол. І для інтриги, і для впевненості у власних силах. 

48 - ГООООООЛ!!! Британська команда забила в першій же атаці після перерви! Подвоїв рахунок у падінні ударом через себе Мхітарян після гольової передачі Смоллінга. Це шостий гол Генріха в 11 матчах нинішньої Ліги Європи!

46 - Удар Шене манкуніанці заблокували.

Розпочався другий тайм.

! Коротко про перший тайм: "МЮ" забив м’яч після рикошету і виставив стіну у власних воріт. Моментами наступальна гра "Аякса" викликає захоплення, але не полишає відчуття того, що команда Моурінью грається з суперником у котика й мишку. "МЮ" дозволяє супернику рівно стільки скільки хоче. Аби відігратись "Аякс" має пересилити себе і створити міні-диво.

Завершився перший тайм. ПЕРЕРВА.

45 - Арбітр додав 1 хвилину до основного часу.

42 - "Аякс" дуже старається зрівняти рахунок до перерви, але до небезпечних моментів справа поки не доходить.

37 - Сольний прохід Траоре ледь не призвів до удару по воротах, перед цим Бертран обійшов чотирьох(!) гравців "Манчестер Юнайтед".

! Симпатична гра від «Аякса», але наскільки вистачить хлопців Петера Боша? Зієш, Траоре, Юнес вправно володіють м’ячем і постійно загострюють у воріт «МЮ». 

33 - Зієш пробив по воротах Серхіо Ромеро - удар заблокований.

31 - Перша жовта картка у матчі дісталася Генріху Мхітаряну.

27 - Генріх Мхітарян відправив м'яч у штрафний майданчик "Аякса", але Андре Онана вийшов з воріт і вибив м'яч.

24 - Правий захисник манкуніанців Валенсія відмінно підключився до атаки і потужно пробив у ближній кут з меж штрафного - Онана парирував.

23 - "Аякс" активізувався після пропущеного м'яча: амстердамці двічі поспіль виконали кутовий після ударів по воротах Зієша, Санчеса, Траоре.

! За рахунку 1:0 на користь "МЮ" гра може перетворитись на нудне видовище. Команда Моурінью без поспіху контролюватиме м’яч, а от потуги "Аякса" так і залишаться марними. Наразі не видно, як таланти "Аякса" збираються пройти захист "Юнайтед". 

18 - ГООООООЛ!!! М'яч забив Поль Погба після гольової передачі Феллайні. "Манчестер Юнайтед" вийшов вперед! Все почалося з невдалого ауту "Аякса": манкуніанці перехопили м'яч, швидко розігралм комбінацію і вивели Погба на ударну позицію. Француз лівою пробив з-за меж штрафного, і м'яч після рикошету від Санчеса влетыв у сітку ворыт "Аякса".

15 - Нарешті: Бертран Траоре пробив по воротах "Манчестер Юнайтед".

10 - Оборона "Аякса" під постійним тиском. В одній з атак Мата відмінно прострілював від лицьової лінії, і Феллайні трохи розминувся головою з м'ячем. Манкуніанці могли відкрити рахунок...

! "МЮ" почав активніше. Клас, досвід і статус змушують. Молодь "Аякса" помітно нервує. Не виключено, що клуб з Амстердаму гратиме дуже обережно увесь матч і ловитиме суперника на помилці. 

6 - "Манчестер Юнайтед" намагається притиснути "Аякс" до воріт і позбавити голландців показати свій яскравий атакуючий футбол, за допомогою якого прославилися в цій кампанії.

3 - Решфорд намагався забити у ворота амстердамців- удар заблокований.

1 - Поль Погба не влучив у ворота. "Манчестер Юнайтед" відразу створив небезпечний момент. Після непорозуміння між воротарем і захисником "Аякса" Погба пробив з-за меж штрафного майданчика, але не влучив у ворота.

МАТЧ РОЗПОЧАВСЯ!

Фінал розпочався хвилиною мовчання у пам'ять про жертви атаки в Манчестері. Гравці вийшли на поле з траурними пов'язками.

********

4 травня 2017 року. Стокгольм. Стадіон "Френдс Арена". Початок о 21.45. Температура повітря +15С.

Ласкаво просимо до столиці Швеції Стокгольма, де у фінальному матчі Ліги Європи УЄФА футболісти голландського "Аякса" і англійського "Манчестер Юнайтед" розіграють 15-кілограмовий Кубок УЄФА, а також путівку у Лігу чемпіонів наступного сезону.

Стартові склади:

"Аякс": Андре Онана, Йоел Велтман, Маттейс де Лихт, Давінсон Санчес, Джайро Рідевалд, Даві Классен, Лассе Шене, Хакім Зієш, Бертран Траоре, Каспер Дольберг, Амін Юнес.

Головний тренер: Петер Бос.

"Манчестер Юнайтед": Серхіо Ромеро, Антоніо Валенсія, Хуан Мата, Кріс Смоллиіг, Дейлі Блінд, Маттео Дарміан, Маруан Феллайні, Андер Еррера, Поль Погба, Маркус Решфорд, Генріх Мхітарян.

Головний тренер: Жозе Моурінью.

*****

Арбітр - Дамір Скоміна (Словенія).

*******

Це п'ята зустріч клубів в турнірах УЄФА; у попередніх чотирьох матчах кожна команда здобула по дві перемоги.

Перемога у Стокгольмі зробить "Манчестер Юнайтед" п'ятим клубом, який виграв усі три головних єврокубка (Кубок європейських чемпіонів/Ліга чемпіонів, Кубок УЄФА/Ліга Європи, Кубок володарів кубків) - після "Аякса", "Баварії", "Челсі" і "Ювентуса".

"Аякс" у разі перемоги збере унікальний комплект трофеїв і стане єдиним клубом, який вигравав головні турніри УЄФА у всіх їх іпостасях. У 1971, 1972 і 1973 роках амстердамці брали Кубок європейських чемпіонів, а в 1995-му - виграли Лігу чемпіонів. У 1992 році їм дістався Кубок УЄФА. "Порту" є єдиним клубом, який виграв Кубок УЄФА (2003)/Лігу Європи (2011) і Кубок чемпіонів (1987)/Лігу чемпіонів (2004). Однак "дракони" ніколи не перемагали в Кубку володарів кубків.

*************

Для "Манчестер Юнайтед" і "Аякса" це буде перший фінал Ліги Європи. Він збільшить кількість клубів, які брали участь у фіналі турніру, до 12. Переможець матчу на 50-тисячній "Френдс Арені" стане п'ятим клубом, який завоював трофей. В епоху Ліги Європи кубком володіли тільки "Севілья" (тричі), "Атлетико" (двічі), "Порту" і "Челсі" (по разу).

*************

Примітно, що наставник команди-переможниці стане найстаршим тренером, який виграв фінал Ліги Європи УЄФА. На даний момент таким є Рафаель Бенітес, який в 2013 році завоював трофей з "Челсі" у віці 53 років і 21 день. У день фіналу Петеру Босу буде 53 роки і 184 дні, а Жозе Моурінью - 54 роки і 118 днів.

На фото: основа трофею Ліги Європи УЄФА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-