"Аякс" і "Манчестер Юнайтед" зіграють у фіналі Ліги Європи УЄФА

Укрінформ
Голландський "Аякс" і англійський "Манчестер Юнайтед" стали фіналістами другого за значимістю єврокубкового турніру футбольних клубів континенту.

В 1/2 фіналу Ліги Європи УЄФА "Аякс" за сумою двох матчів (5:4) взяв гору над французьким "Ліоном", а "Манчестер Юнайтед" із загальним рахунком 2:1 зупинив іспанську "Сельту", повідомляє Укрінформ.

"Аякс", розгромивши "левів" в Амстердамі (4:1), в Ліоні, незважаючи на поразку у меншості - 1:3, зумів довести поєдинок до позитивного для себе результату.

Каспер Дольберг на 27-й хвилині першим приніс успіх гостям після проникаючої передачі Аміна Юнеса. У кінцівці першого тайму Александр Ляказетт реалізував пенальті і майже відразу ж вивів "Ліон" вперед. На 81-й хвилині Ван де Беєк влучив у хрестовину, а Нік Віргівер зрізав м'яч в свої ворота після удару Рашида Геззаля.

*********

"Манчестер Юнайтед", мінімально обігравши "Сельту" в гостях (1:0), обмінявся з галісійцями голами на "Олд Траффорд" - 1:1. На 17-й хвилині Маруан Феллайні головою замкнув подачу Маркуса Решфорда на дальню штангу, а Факундо Ронкалья зрівняв рахунок за п'ять хвилин до закінчення основного часу. У кінцівці Ронкалья і Ерік Бейї отримали по прямій червоній картці за бійку, а Йон Гвідетті на останніх секундах втратив можливість подарувати "Сельті" путівку у фінал.

********

Фінал Ліги Європи УЄФА відбудеться 24 травня на "Френдс Арені" в Стокгольмі (Швеція).

Торік Лігу Європи втретє поспіль виграла іспанська "Севілья", яка у нинішньому сезоні виступала в Лізі чемпіонів УЄФА

Відзначимо, що донецький "Шахтар" поступився "Сельта" на стадії 1/16 фіналу (1:0, 0:2).

Фото: uefa.com.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-