Як Кличку перемогти час і Джошуа?

Як Кличку перемогти час і Джошуа?

Укрінформ
Все, що потрібно знати про велике повернення української легенди боксу. 

В ніч з 29-го на 30-е квітня в Лондоні на культовому стадіоні «Уемблі» відбудеться найбільш очікуваний боксерський бій 2017 року. Володимир Кличко спробує повернути собі славу кращого боксера планети в поєдинку з британцем Ентоні Джошуа. Українець повертається на ринг після тривалої паузи і постійно повторює, що цей бій найважливіший в його кар’єрі.

«Я влаштую Кличко пекло на рингу»

Розпочати потрібно з того, що бій на «Уемблі» буде для Кличка особливим. Він, багаторічний лідер суперважкого дивізіону, вперше, починаючи з 1996 року, не вважається фаворитом. Букмекери приймають ставку на перемогу Володимира з коефіцієнтом 2,7, натомість на перемогу Джошуа дають 1,5. Тож чому Кличко на других ролях?

Усі без винятку називають першою причиною вік українця. Кажуть, кращі роки Кличка залишились позаду, йому вже 41 рік. А от Джошуа у розквіті літ – 27 років оптимальний вік для боксера. «Вік Кличка став головним фактором, чому ми прийняли цей виклик», - зізнався тренер Джошуа Роб Маккрекен. Його підтримує відомий американський фахівець Фредді Роуч: «Роблю ставку на молодість і хай Володя на мене не злиться, ніхто не знає з чим він повертається на ринг».

Для олімпійського чемпіона Лондона-2012 Ентоні Джошуа кар’єра в профі складається ідеально. В минулому році він став чемпіоном світу, коли нокаутував Чарльза Мартіна. Потім британець двічі захистив титул, достроково перемігши Домініка Бризіла і Еріка Моліну. І все це відбулось на тлі простою Кличка. Той після сенсаційної поразки від Тайсона Ф’юрі в листопаді 2015 року більше на ринг не виходив. Чекав на реванш з Ф’юрі, але бій остаточно зірвався через травми і пристрасть нового чемпіона до кокаїну. В результаті команда Кличко домовилась про супербій з Джошуа, спокусивши для цього футбольну Мекку – «Уемблі».  

Вік і простій – не єдині проблеми Кличка в цьому поєдинку. Поразка від Ф’юрі засвідчила, що українець звик до прямолінійних атак, тактично негнучкий і в критичні моменти ні він, ні його тренери не мають плану «Б».  Цікаво як буде цього разу. Он Джошуа не приховує, як він планує побити українця: «Перші 3-4 раунди я шукатиму свій ритм і пристосуюсь до манери Кличко. А коли я це зроблю – я влаштую йому пекло в рингу».  

Ще один мінус для українця – габарити суперника. Джошуа такого ж зросту, як і Кличко – 198 см. А як показало традиційне зважування перед боєм, британець ще й на 4 кг важче – 113,4 кг проти 109,1 кг. З великими  хлопцями у Кличка завжди були проблеми – не проходив його коронний джеб. І виходив дуже блідий бокс як з Ф’юрі, чий зріст 206 см.

Досвід, інтелект, «лакі панч»

Після таких очевидних недоліків навіть незручно питати – а чи є у Кличка якісь переваги? Виявляється є. І ці переваги – це недоліки самого Джошуа. Їх експерти нарахували у британця немало. Насамперед, Ентоні ще ніколи не бився з таким суперником як Кличко. Його 18 попередніх перемог нокаутом багато хто пояснює низьким рівнем опонентів. Серед інших мінусів – недостатня швидкість рухів через перекаченість м’язів, вайлуватість у захисті, схильність до авантюрних обмінів ударами. Кажуть, Кличку варто один раз добре влучити своїм «стальним молотом» і Джошуа розтягнеться на помості.

В численних інтерв’ю перед боєм Володимир усіляко наголошував, що він насолоджується своїм статусом андердога. На його думку, йому дуже допомагає усвідомлення того, що він нарешті не фаворит і на нього ніхто не тисне. Аналітики називають і ще два козирі Кличка – його досвід та інтелект. Досвід допоможе йому вірно оцінити готовність суперника в перших раундах. А інтелект підкаже, як найкраще завдати «лакі панч» - переможного удару. Саме удару, бо якщо бій триватиме усі 12 раундів, то велика ймовірність того, що Джошуа переможе за сукупністю влучань.

Що буде далі з кар’єрою Кличко?

Все залежатиме від результату. Переможе – ми станемо свідками ще кількох боїв Кличка. Поступиться в рівному двобої – чекатимемо на реванш. Програє вщент – і на боксерське майбутнє Володимира ніхто не поставить і копійчини. «Від цього бою залежить його майбутнє, бо другого шансу у Володі вже не буде», - зізнається його брат Віталій. І радить не втрачати концентрації на рингу, домінувати і йти вперед.

Промоутер Джошуа Едді Хірн каже відверто: «Якщо 29 квітня буде крутий бій і ціна на реванш буде захмарною, то ми не відкидатимемо ідею повторного поєдинку». Такої ж думки і менеджер Кличка Берндт Бенте: «Володимир не схожий на людину, для якої бій з Джошуа буде останнім в кар’єрі.  В 41 рік він перебуває у чудовій формі і сьогодні навіть не думає залишати бокс».

Святослав Василик, Київ 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-