Шахове Євро-2017 українки почали з перемог

Шахове Євро-2017 українки почали з перемог

Укрінформ
У Ризі стартував чемпіонат Європи із шахів серед жінок. Незважаючи на те, що у першому турі завдяки штучному жеребкуванню зустрічаються нерівні за силами суперниці, він виявися доволі бойовим та цікавим.

Сестри Музичук грали досить довго, і зрештою обидві змушені були вирішувати долю своїх двобоїв у турових закінченнях. Анна, яка мала білі, змагалася проти словенки Лаури Унук. Власне, вже з дебюту перевага була на боці української шахістки, і вона упевнено довела її до перемоги на 53-у ході. У Марії чорними справи проти німкені Юдіт Фукс йшли не так безконфліктно, але кінець кінцем вищий клас допоміг львів’янці досягти успіху на 65-у ході.

Відмінне розуміння французького захисту продемонструвала Наталія Жукова. Чорними проти Марії Геворгян з Вірменії вона показала просто учбову партію і впевнено подолала суперницю.

Лідерів українських жіночих шахів гідно підтримали їхні молодші подруги. Перемоги здобули Ольга Бабій, Єлизвета Малахова, Євгенія Долуханова (білими), а також Юлія Осьмак та Наталія Букса (чорними). Унічию тим же кольором зіграла Інна Гапоненко. І лише Ольга Іваненко поступилася досвідченій грузинці Лейлі Джавахашвілі (білими).

Анастасія Рахмангулова, яка була заявлена на турнірі, не грає в Ризі. Отож, наших шахісток лишилося десятеро, але вони набрали 8,5 очка.

Петро МАРУСЕНКО, міжнародний майстер, тренер ФІДЕ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-