«Мерседес» втікає від погоні

«Мерседес» втікає від погоні

Укрінформ
Головні інтриги нового сезону Формули-1

Цього вік-енду на трасі знаменитого Альберт-парку в Мельбурні відбудеться перша гонка нового сезону Формули-1. «Гран-прі Австралії» дасть перші відповіді на запитання про технічні зміни та окреслить коло головних претендентів на титул. Одразу зазначимо, сезон-2017 вже по-своєму унікальний. Вперше за 40 років керувати Формулою-1 буде не Берні Екклстоун.

Чи стануть гонки більш видовищними?

Новими власниками Формули-1 стали американці – корпорація Liberty Media з виконавчим директором Чейзом Кері. Вони повинні змінити гонки на краще. Культовий британський телеведучий програм Top Gear та The Grand Tour Джеремі Кларксон впевнений, що Формулу-1 чекає велике майбутнє. «Американці знають як зробити шоу, їх серія NASCAR збирає на трибунах по 250 тисяч глядачів. Сподіваюсь вони знову зроблять Формулу-1 цікавою для вболівальників та спонсорів», - заявив Кларксон.

В першу чергу нові власники змінили боліди. Вони стали швидшими, більш агресивними на вигляд, з масивними колесами, збільшеними антикрилами і «акулячими плавниками». Пілоти зізнались, в минулому році вони їздили на дитячих іграшках у порівнянні з новими машинами. Перевантаження збільшились настільки, що гонщики після перших тестів ходили в суцільних синцях. Експерти кажуть, нові жорсткі шини роблять боліди дуже швидкими в поворотах, а це додасть видовища на трасі. Інша справа, чи зміни технічного регламенту зроблять боротьбу за титул більш цікавою та непередбачуваною?

Чи зупинить хтось Хемілтона?

Більшість фанатів Формули-1 втомились від трирічного домінування «Мерседесу», але усі змирились з тим, що саме їх перший пілот Льюїс Хемілтон головний фаворит сезону. Він неймовірно мотивований, бо й досі злий як дідько за поразку в минулому році від напарника по команді Ніко Росберга. Про серйозність намірів Хемілтона свідчить вже виграний перший поул в цьому сезоні. І це не дивлячись на пристойну конкуренцію «Феррарі».  

Говорячи про суперників Хемілтона, в першу чергу варто назвати не пілотів «Феррарі» чи «Ред Буллу», а нового партнера – Валттері Боттаса. Фін – амбітний, швидкий і вперше в кар’єрі отримав супермашину. Боттас розуміє, що це його перший і останній шанс, тому зробить усе аби включитись в чемпіонські перегони. Єдине, що може його зупинити – це рішення в середині «Мерседеса» про чітку субординацію. Тобто, ти лише другий пілот і не пхайся поперед Льюїса на подіум.

Що покаже Феттель в «Феррарі»?

Легендарна італійська Скудерія, як завжди, суперечлива і галаслива. Італійські ЗМІ взимку писали ледь не про катастрофу в команді – хаос в керівництві, пілоти без контрактів на наступний рік, відмова від повноцінної презентації машини. Втім, почались тести і настрій змінився. Усі заговорили про швидкий і технічно бездоганний новий болід. Медіа миттєво назвали «Феррарі» головним конкурентом «Мерседеса», а Себастьяна Феттеля першим суперником Хемілтона.  

Феттель не приховує, що на третій рік свого перебування в «Феррарі», він зобов’язаний кидати виклик «Мерседес» і персонально Хемілтону. Тим більше, що за весь час перебування в італійській команді у нього ще не було такої надійної машини. Про те наскільки серйозно готовий боротися за титул Феттель ми дізнаємось вже після перших етапів. Наразі ж Хемілтон не приховує посмішки, коли говорить про шанси «Феррарі», а букмекери ставлять на Феттеля лише як 5 до 1. Ставка ж на чемпіонство Хемілтона  - 1,9 до 1.

Скільки етапів виграє «Ред Булл»?

Третя за силою команда – найбільша загадка року. Аналітики пишуть, якщо «Ред Булл» швидко відрегулює новий двигун від «Рено», то його пілоти Макс Ферстаппен і Даніель Ріккардо будуть серед фаворитів. Обидва гонщики окрім таланту мають і величезний апетит на перемоги. Насамперед, це стосується 19-річного Ферстаппена. Голландець вже вразив увесь світ в 2016-у перемогою на дебютному етапі та зухвалою манерою їзди. Нині ж він готовий дещо охолонути та виправити помилки. А якщо дозволить болід, то Ферстаппен матиме шанси на кілька яскравих перемог протягом сезону.

Чи втримається до кінця сезону Ленс Стролл?

Головна сенсація міжсезоння – новий пілот легендарної команди «Вільямс» 18-річний Ленс Стролл. Син канадського мільярдера Лоуренса Стролла справжній вундеркінд світового автоспорту, але його запрошення до Формули-1 виглядає чи то поспіхом, чи то бажанням нажитися на батьківських почуттях (читай, грошах). Поки що Ленс безбожно розбиває одну за одною машини своєї стайні і більше нагадує мажора за кермом ніж готового пілота королівських автоперегонів. Цікаво, наскільки вистачить терпіння у власників «Вільямса»?

Святослав Василик, Київ 

Перше фото: Xinhua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-