Знати своє місце

Знати своє місце

Укрінформ
Збірна України програла Хорватії ключовий відбірковий матч ЧС-2018 (0:1). 

Закономірна поразка. Перша під керівництвом Андрія Шевченка. Причина невдачі проста – ми не зуміли перескочити значну перевагу хорватів у класі. Господарі здобули результат ще до перерви (відзначився наш старий знайомий Нікола Калінич) і в другому таймі цілком комфортно втримали перевагу.

Нічого нового у грі української збірної ми не побачили, за винятком вдалого дебюту на лівому фланзі захисту Миколи Матвієнка. Як завжди було багато боротьби та поперечних передач, і мало майстерних атак. В першому таймі, коли і вирішувалась доля матчу, наші гравці багато помилялись, багато смикались і повільно приймали рішення. Гол хорватів став чудовим прикладом переваги у класі. І пас Модрича і наступні дії Ракітича та Калінича були винятково майстерними. Нашим залишалось лише спостерігати.

До речі, в першому таймі хорвати достатньо створили нагод аби вести в рахунку. Ми мало того, що забагато помилялись, то ще й наш пресинг, про який багато говорив напередодні матчу Шевченко, виявився малоефективним. Господарі невимушено долали український захист. Єдиний позитив від тайму був у тому, що хорвати давали нам грати біля власних воріт. Команда Шевченка навіть створила кілька непоганих моменти.

Після перерви наші стали більше володіти м’ячем. 53% проти 47. Втім, «синьо-жовті»  загрузли у середині поля. Хорвати добре читали гру і не дозволили українцям зв’язати до купи кілька передач. На жаль, у другому таймі «зник» з поля Ярмоленко. І лише Коноплянка намагався щось створити. Вихід Селезньова і Бєсєдіна засвідчили готовність Шевченка йти на ризик. Але що з того, коли в атаках ми покладались на імпульс та щасливий рикошет, а не на ігровий інтелект.

Щодо персоналій, то нам не вистачило Ракицького з його пасом та ударом і Соболя, який не грав через дискваліфікацію. Матвієнко ніби гри й не зіпсував, але з ним Коноплянка втратив 50% своєї ефективності. В першому таймі надихнула пара на правому фланзі Бутко – Ярмоленко, але у вирішальний відрізок поєдинку вони не зуміли створити проблем хорватському захисту. Більшого чекали від Коваленка і Кравця, замало часу отримали Селезньов і Бєсєдін.

Поразка в Загребі означає, що «синьо-жовті» змінюють пріоритети в групі. Хорвати нам вказали на наше місце. Замість першої сходинки, яка гарантує пряму путівку до Росії-2018, ми повністю концентруємось на боротьбі за другу позицію у групі, що дозволить грати у перехідних матчах.

Святослав Василик, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-