Селезньов чи Бєсєдін?

Селезньов чи Бєсєдін?

Укрінформ
Усі інтриги розширеного списку збірної України на матч з Хорватією.

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко назвав розширений список кандидатів на участь в австрійському зборі. Цей збір передуватиме відбірковому матчу ЧС-2018 проти Хорватії, який відбудеться в Загребі 24 березня. Про важливість самого матчу написано вже багато – для нас він ключове протистояння у боротьбі за перше місце у групі.   

Новачки

Насамперед, у списку 34-х усіх цікавили прізвища новачків. Їх п’ятеро – воротар «Динамо» Артур Рудько, захисник «Динамо» Микита Бурда, захисник «Карпати» Микола Матвієнко, півзахисник «Динамо» Володимир Шепелєв та форвард «Динамо» Роман Яремчук. Усі новачки цілком прогнозовані, але ніхто з них поки що не претендує на участь в матчі з хорватами. Їх поява в збірній це, швидше, аванс і знайомство гравця з тренерським штабом «синьо-жовтих».

Скажімо, запрошення воротаря Рудька очікувалось ще з осені, як він став першим номером в київському клубі. Шансів стати дублером Пятова у нього небагато, зважаючи на недавні помилки, які коштували «Динамо» трьох очок у Кропивницькому. У новачків, що грають у полі, шансів потрапити до заявки на матч у Загребі також мінімум. Хіба що хтось із захисників - Бурда чи Матвієнко - добре зарекомендують себе на зборі, або ж хтось із основних оборонців отримає травму.

Відсутні

Поряд з новачками варто окремо нагадати про тих, кого Шевченко не викликав на збір. Насамперед, в складі відсутні півзахисник «Динамо» Сергій Рибалка та хавбек «Фенербахче» Олександр Караваєв. Останнім часом вони регулярно запрошувались до збірної, але нині обставини проти них. Рибалка хоч і грав в останньому турі за «Динамо», до його дій є чимало претензій.

Караваєв, який переїхав в чемпіонат Туреччини на правах оренди, взагалі вже місяць не потрапляє до заявки «Фенербахче» на матч. Кажуть, у нього непорозуміння з головним тренером голландцем Діком Адвокатом. Ігнорування Караваєва вже викликало гостру дискусію в українському медіа просторі. Там дивуються, чим кращі за Караваєва форвард «Бетиса» Роман Зозуля і воротар «Малаги» Денис Бойко, які також давно не грали за свої клуби, але їх все ж запросили на збір до Австрії.

Сподіваємось, Шевченко згодом пояснить ситуацію з Рибалкою та Караваєвим. Зате відсутність захисника «Зорі» Едуарда Соболя і центрдефа «Динамо» Євгена Хачеріді зрозуміла. Перший дискваліфікований і матч з Хорватією пропускає. А другий через конфлікт з Сергієм Ребровим тривалий час провів в дублі і лише недавно повернувся до тренувань з основним складом «Динамо».

Кілька питань до Шевченка

Хто гратиме на лівому фланзі захисту після дискваліфікації Соболя? Так, є динамівець Микола Морозюк. Хоча, на думку багатьох, випускати його проти потужного нападу Хорватії – самогубство. Крім цього, на лівий фланг можуть переставити когось з правих захисників – Богдана Бутка чи Артема Федецького.

Хто гратиме в опорній зоні? Ніхто з центральних півзахисників сьогодні не може похвалитися оптимальними кондиціями. Тарас Степаненко і Віктор Коваленко не в найкращій формі, бо взимку лікували пошкодження. У Олександра Зінченка дуже мало ігрового часу в ПСВ «Ейндховен». Не виключено, що когось з цього тріо Шевченко замінить. У нього є легіонери Євген Шахов та Руслан Малиновський, які стали основними в своїх клубах. Є і універсальний динамівець Денис Гармаш.  

Хто зіграє в нападі? Тут головна інтрига – чи ризикне Шевченко і відразу дасть шанс молодому форварду «Динамо» Артему Бєсєдіну. Якщо ні – тоді доведеться повертати в основу «синьо-жовтих» Євгена Селезньова, або ж сподіватися, що набере форму Артем Кравець, який багато пропустив через травму.  

Нарешті, незважаючи на брак ігрової практики в «Шальке» тренерський штаб не бачить альтернативи Євгену Коноплянці на лівому фланзі півзахисту.  Невже така довіра Євгену чи кадрова порожнеча в нашому футболі?

Святослав Василик, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-