Еліна Перша

Еліна Перша

Укрінформ
Чому Еліна Світоліна найкраща спортсменка України прямо зараз.

Для української тенісистки Еліни Світоліної 2017 рік почався фантастично. Вона перемогла на престижних турнірах в Тайбеї і Дубаї, а її блискуча гра допомогла збірній Україні перемогти Австралію в матчі Кубка Федерації. При цьому Світоліна двічі обіграла першу ракетку світу німкеню Анжелік Кербер. Усі ці успіхи дозволили Еліні піднятися в рейтингу WTA до топ-10 кращих тенісисток світу. Так високо ніхто з українок не злітав.  

Талант і трудоголік

Стрімкий злет 22-річної Світоліної не став сенсацією. Світові експерти ось вже кілька років відзначають невпинний прогрес у грі українки. Вона додала в усіх компонентах гри та фізичній витривалості, стала сильніше в психологічному плані. Саме бажанням зростати вона пояснили зміну тренерів. Британця Ієна Хьюза замінили одразу двоє – Габріель Урпі з Іспанії та француз Тьєррі Аскьон. Нові тренери мають посилити окремі моменти її гри. Певні результати вже спостерігаються зараз.

Статус зірки Світоліній забезпечують не лише її результати, зовнішність та шарм, але й фантастична працьовитість і скромність. Українка не схильна до порожніх слів і сумнівних вчинків, і до того ж має велику мету – перемогти на одному з турнірів Великого шолому. Хто знає, може невдовзі Еліна взагалі замахнеться на титул першої ракетки світу. А що, ситуація для неї цілком сприятлива. Серена Вільямс на сході, а нового мегаталанту в жіночому тенісі немає. Вочевидь, найближчими роками трон переходитиме з рук в руки.

Ще один важливий момент – сьогодні Світоліна головна фігура українського спорту. Принаймні, в жіночій її частині. Вона вже затьмарила фехтувальницю Ольгу Харлан і біатлоністку Юлію Джиму, а її популярність (не без допомогти соцмереж) вже сягнула рівня наших олімпійських чемпіонок Катерини Серебрянської, Лілії Подкопаєвої і Яни Клочкової. При цьому Світоліній лише 22 роки і кращі її сезони, сподіваємось, ще попереду.

Обличчя країни

Як спортсмен і людина Еліна Світоліна зараз робить велику справу для нашої країни. Насамперед, вона повертає інтерес до Україні в спортивному плані, що дуже важливо на тлі останніх новин, де переважають війна та корупція. Друга важлива місія Світоліної – на власному прикладі повертати український дітей в спорт і теніс зокрема.

Однак, на шляху до тенісної вершини та статусу національного героя Світоліна повинна не лише вдосконалюватися як спортсмен, але й слідкувати за власними словами. Інцидент в жовтні минулого року під час турніру в Москві – чудова нагода зробити висновки.

В сучасному гібридному медіа світі дуже легко перекрутити цитату чи цифру. От і написали російські ЗМІ, що за словами Світоліної, 97% людей в Україні не розуміють, що відбувається на сході країни. Казала вона саме так, чи мала на увазі 97% тенісистів у світовому турі, хай вже залишається на сумлінні журналістів. Але той момент має стати уроком для самої Еліни та її команди. І не факт, що за сьогоднішніх обставин їй варто їздити на турніри в Росію. В усякому разі, відмова зніме багато непотрібної напруги навколо імені Світоліної.  

7 фактів про Еліну Світоліну, яких ви не знали

1.Батьки Світоліної, яка народилась в Одесі, дали їй та її брату грецькі імена - Еліна та Юліан. На думку батьків, такі незвичні імена мали виокремити їх серед інших дітей. До речі, буквальний переклад імені Еліна – «гречанка».

2.Батьки Еліни колишні спортсмени. Тато займався боротьбою, а мама – водними видами спорта. При цьому вони хотіли зробити тенісиста з Юліана, але більше таланту виявилось у молодшої сестри.

3.Головний подарунок батьку із закордонних подорожей – пляшка гарного вина. Сама Еліна цілком байдужа до алкоголю. Каже, випивка і нічні клуб – то не для неї.

4.Традиційний сніданок Еліни – яєчня, вівсянка, фруктовий салат і йогурт.

5.На юніорському рівні Світоліну запрошували виступати за Ізраїль. Втім, вона відмовилась. Еліна завжди підкреслювала, що виступати за Україну – найбільша честь для неї.

6.Менеджер Світоліної – її батько. Саме він розпоряджається усіма банківськими рахунками дочки. До речі, за свою кар’єру Еліна вже заробила понад 4,5 млн доларів!

7.Як і будь-яка жінка Світоліна обожнює прикраси, парфуми та квіти. Улюблені прикраси – браслети від Картьє. Улюблені квіти – тюльпани.

Святослав Василик, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-