Україна завершила Універсіаду в Алмати: 9 медалей

Україна завершила Універсіаду в Алмати: 9 медалей

Укрінформ
На XXVIII Всесвітній зимовій Універсіаді в Алмати (Казахстан) у середу, 8 лютого, пройшов останній день змагань для української збірної.

За підсумками виступів у скарбничці студентської збірної України 9 медалей: 2 золоті, 3 срібні, 4 бронзових та 10-те місце у загальнокомандному заліку, повідомляє Укрінформ.

Чемпіонами Всесвітніх зимових студентських ігор-2017 стали біатлоністка Надія Бєлкіна, яка виграла гонку переслідування, та фігуристи Олександра Назарова і Максим Нікітін - у змаганнях танцювальних дуетів.

Срібні нагороди завоювали сноубордистка Аннамарі Данча (паралельний слалом) та біатлоністка Яна Бондар - у спринтерській гонці та мас-старті.

Володарями бронзових медалей стали сноубордист Олександр Белінський, який двічі піднімався на п'єдестал (паралельний гігантський слалом та гігантський слалом), Надія Бєлкіна (індивідуальна гонка), а також змішана естафета біатлоністів у складі Надії Бєлкіної, Яни Бондар, Максима Івка та Артема Тищенка.

Загалом в Алмати Україну представляв 61 спортсмен (біатлон, лижні гонки, сноуборд, гірськолижний спорт, фігурне катання, стрибки на лижах з трампліну, шорт-трек, лижний фрістайл, лижне двоборство, ковзанярський спорт).

Найбільше медалей здобули представники Росії (71), Казахстану (36), Японії (28), Республіки Корея (21), Польщі (12) та Китаю (10).

Відзначимо, що на минулій зимовій Універсіаді в Іспанії та Словаччині у 2015 році українські атлети-студенти здобули 5 нагород - 2 "золота", 1 "срібло" і 2 "бронзи".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-