Чого чекати від дербі «Динамо» - «Шахтар»

Чого чекати від дербі «Динамо» - «Шахтар»

Аналітика
Укрінформ
Осіння частина чемпіонату України завершується 172-м за ліком дербі між «Динамо» та «Шахтарем», або як його ще звикли називати «Класичним» протистоянням

«Динамо» - «Шахтар». 12 грудня. 19.00. Київ. НСК «Олімпійський». Арбітр: Анатолій Жабченко. Пряма трансляція на каналі 2+2.

Черговий останній шанс «Динамо» та Сергія Реброва. Цього разу він стосується інтриги в чемпіонаті. Наразі кияни поступаються «Шахтарю» 10 очками і якщо відрив збільшиться до 13, то весною нас чекає суто формальне завершення боротьби за титул. А цього так не хочеться, зважаючи на нову формулу чемпіонату і нові матчі між «Динамо» і «Шахтарем».

Втім поки що не зрозуміло за рахунок чого команда Реброва збирається перемагати. Об’єктивно на боці «Динамо» лише підтримка трибун. За усіма компонентами гри (форма гравців, якість футболу, організація, атака) «Шахтар» нині сильніший. Є підозра, що Ребров знову не піде на ризик, а обере захисну модель і зробить ставку на 0:0, як це вже було в схожих матчах проти «Ман Сіті» та «Наполі». Тому сюжет дербі може звестися до наїжаченого на власній половині поля «Динамо», яке увесь поєдинок відбиватиметься від атак «гірників».

Не на користь киян статистика і психологічний стан. Зокрема, в останніх п’яти матчах з «Шахтарем» вони перемагали лише один раз. А в останніх семи дербі динамівці забили лише два м’ячі. Щодо атмосфери в команді, то не найкращий настрій в «Динамо» спробували додатково зіпсувати перед дербі деякі ЗМІ. Вкиди про «чорну зарплату» в клубі та ніби то вже вирішену долю Реброва (взимку його замінить тренер з Білорусі) стали елементами інформаційної війни проти киян. Наскільки вони виявились дієвими – покаже гра.

Наостанок про кадри. «Шахтар» до «Класичного» підходить без проблем. Лідери здорові і у відмінній формі. Єдина дилема у Паулу Фонсеки – хто гратиме зліва у півзахисті Бернард чи Тайсон? Ребров може повністю повторити склад, який виходив проти «Бешикташа». А це значить Бурда гратиме справа в захисті, Буяльський в центрі поля, а Бесєдін у нападі. До речі, сьогоднішній матч матиме і ностальгійні нотки. Зі своїми командами можуть попрощатися їх багаторічні символи Олександр Шовковський та Даріо Срна. Шовковський остаточно вирішив не продовжувати контракт, а Срна за крок від переходу до «Барселони».  

Святослав Василик, Київ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-