6:0 або Коли команді не все одно. «Динамо» ефектно залишає Лігу чемпіонів

6:0 або Коли команді не все одно. «Динамо» ефектно залишає Лігу чемпіонів

Укрінформ
В останньому матчі цьогорічної ЛЧ «Динамо» розбиває «Бешикташ» 6:0.

Голи Бесєдіна, Ярмоленка, Буяльського, Гонсалеса, Сидорчука і Мораеса дозволили усім вболівальникам киян з оптимізмом дивитись у найближче майбутнє.

На перебіг гри вплинуло те, що суперники мали різні турнірні цілі. «Бешикташу» аби пробитися в 1/8 фіналу ЛЧ необхідно було конче вигравати. А це величезна відповідальність і напруга. «Динамо» ж усі шанси вже втратило. Тому просто прагнуло гідно завершити турнір, набрати п’ять очок для рейтингу і преміальних від УЄФА. Те, що на господарів нічого не тиснуло, можливо і додало їм розкутості та впевненості.

Сергій Ребров пообіцяв, що кине проти турків усіх найкращих. Серед кращих на сьогодні виявилось 8 українців. З них несподівано в стартовому складі опинились Бурда, Буяльський і Бесєдін. Матч довів, що Ребров не помилився. Усі вони були серед кращих гравців «Динамо» на полі.

На щастя, на перший гол «Динамо» не довелося довго чекати. Гості навіть за щільної гри біля власних воріт дозволили динамівцям забити. Відзначимо тут гольовий пас Ярмоленка на Бесєдіна. Андрій нарешті показав свій клас.  

В цілому за якістю гри, кількістю моментів і рахунком – це був кращий тайм киян в цій ЛЧ. Безумовно, «Динамо» суттєво допоміг швидкий гол Бесєдіна, а реалізований пенальті Ярмоленком, вилучення Бека та голи Буяльського і Гонсалеса морально добили нашого суперника.

Після перерви ситуація на полі вже дозволяла динамівцям грати розкуто і творчо. Відзначимо, що вони не загравалися і не збились на перекочування м’яча в центрі поля. Мало того, «Динамо» демонстративно насолоджувалося власними діями у позиційних атаках. Момент створювався за моментом і голи Сидорчука і Мораеса стали логічним результатом наших атак. «Динамо» двічі поспіль оновило власний рекорд в ЛЧ. Ніколи до цього вони не забивали в одному матчі турніру п’ять, а згодом і шість м’ячів!

При цьому фактично головним завданням динамівців в другому таймі було вберегти власні ноги. Гравці «Бешикташу» почали відверте полювання на футболістів «Динамо», і лише дивом ніхто з господарів не отримав важку травму.

У підсумку матч довів справжню силу цієї команди, але в той же час він і додав запитань. Як з таким потенціалом «Динамо» за тур до фінішу групового турніру втратило усі шанси? Вочевидь, тут мали місце помилки тренерського штабу. Як з обраною тактикою, так і з кадровими рішеннями.

Втім, залишимо розбір польотів на зимову паузу, а сьогодні порадіємо, що у нас вийшло гідно завершити турнір, здобути яскраву результативну перемогу і подарувати усім надію на весну та наступний сезон. Рудько, Бурда, Буяльський, Циганков, Корзун, Оріховський, Бесєдін – це майбутнє «Динамо». Справжніми лідерами після продажу Ярмоленка повинні ставати Рибалка і Сидорчук. Не сказали свого останнього слова в цій команді і легіонери Віда, Гонсалес, Мораес. Можливо ці 6:0 стали відліком для створення нового сильного «Динамо». І найближчий поєдинок проти «Шахтаря» повинен підтвердити цю тезу.

Святослав Василик, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-