Як компанії Parimatch та Federbet борються в Україні з «договірняками»

Як компанії Parimatch та Federbet борються в Україні з «договірняками»

Укрінформ
Як подолати договірні матчі? Найкращий спосіб – об’єднати зусилля спортивних федерацій, ліг, правоохоронців та букмекерів. 

Тільки у взаємодії цих організацій результат буде стовідсотковий. Скажімо, в Україні з «договірняками» у футбольному чемпіонаті досить ефективно борються компанія Federbet, міжнародний холдинг Parimatch та Премєр-ліга (УПЛ). 

Зазначимо, що компанія Federbet – це міжнародна організація, яка працює по всьому світу. Її головною місією є боротьба за чесний спорт, за максимальне зменшення кількості договірних матчів.

За словами генерального директора міжнародної компанії Federbet Франческо Баранки, на відміну від багатьох країн Європи, в Україні відповідні установи зацікавлені у боротьбі з нечесними матчами. «Ми з гордістю співпрацюємо з холдингом Parimatch і активно формуємо зв'язок з футбольними установами (федерацією, УПЛ). Співпраця з Parimatch стала першою серед східноєвропейських брендів і відіграла важливу роль у нашому розвитку. Холдинг став для нас інноваційним, надійним та фундаментальним партнером. За рік ми досягли значних результатів – було викрито велику кількість договірних матчів», - заявив Баранка.

До речі, керівник Federbet спростував поширений міф, що саме букмекери зацікавлені в організації договірних матчів. «Насправді це не так! Вони найбільше від цього зла страждають, бо саме букмекерські компанії сплачують рахунки, виставлені шахраями. Крім того, договірні матчі вбивають інтерес гравців робити ставки на нечесні спортивні змагання, а ставки – це головний фундамент такого бізнесу», - пояснив він.

Parimatch в Україні не веде комерційну діяльність через відсутність закону про легалізацію цього виду діяльності. Франческо Баранка не приховував здивування та розчарування цим фактом: «Це єдина європейська країна, в якій відсутній даний закон. В Україні необхідно якнайшвидше прийняти закон про легалізацію діяльності букмекерських компаній. Від цього виграють усі сторони! Завдяки йому держава отримає чималі доходи за рахунок податків, клієнти – безпеку, букмекери – справедливу конкуренцію, а спорт – допомогу у боротьбі з договірними матчами». 

Святослав Василик, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-