Блискуча гра, прикрий результат. Оновлена збірна України втрачає перемогу в Туреччині

Блискуча гра, прикрий результат. Оновлена збірна України втрачає перемогу в Туреччині

Укрінформ
Збірна України завершила внічию 2:2 відбірковий матч чемпіонату світу-2018 проти Туреччини. 

В Коньї «синьо-жовті» вели в рахунку 2:0 після голів Ярмоленка і Кравця, але переможний рахунок не втримали.

Вже в другому матчі збірної України під керівництвом Андрія Шевченка всі хотіли побачити, якщо не нове обличчя команди, то хоча б натяки на зміни. Сам тренер анонсував ці зміни фразою «згоден на нічию за умови гарної гри». Тобто Шевченко окреслив свою мету – збірна повинна показувати футбол, який має подобатись вболівальникам. Проти технічної Туреччини, яка грає сама і дає грати супернику, у «синьо-жовтих» була чудова нагода продемонструвати щось новеньке.

Ніби в доказ цього Шевченко випустив з перших хвилин усіх креативщиків збірної – Коваленка, Ярмоленка, Зінченка і Коноплянку. Двох останніх тренер ризикнув поставити в основу навіть попри мізерну ігрову практику в клубах. Крім цього, на флангах захисту вийшли Бутко і Соболь, які вміють підтримувати атаку. Складалось враження, що Шевченко взагалі не збирається  відсиджуватись у захисті і це інтригувало.

Очікування справдились вже з перших хвилин, коли українці продемонстрували, що атакуватимуть швидко і великими силами. Зінченко керував наступом, а решта групи атаки миттєво підключалась до випадів. Саме українці більше і якісніше контролювали м’яч. Активними були обидва наші фланги, де Ярмоленко і Коноплянка намагалися постійно загострювати.

Коли рахунок став 2:0 на нашу користь, здавалось збірна Шевченка доведе справу до розгрому. Турки були розгублені, а ми мали величезну психологічну перевагу. І взагалі, давно вже нам так не йшла гра, як в цьому матчі. У збірної виходить майже все - багатоходові комбінації, загострення поблизу воріт суперника. Турки багато що нам дозволяли і ми цим користувались. На жаль, в останні десять хвилин першого тайму українці відчутно заспокоїлись і почали втрачати концентрацію. Як наслідок, пропущений м’яч перед самою перервою.

На нейтральний погляд футбол в другому таймі вийшов розкішний. Обидві команди грали на перемогу. Попри побоювання, Україна не віддала ініціативу господарям. Відзначимо, що у нас відмінно працювали фланги. Насамперед лівий край, де «запалювали» Соболь і Коноплянка.

Класний футбол показав також і Кравець, який довів, що сьогодні він кращий український нападник. Кравець багато працював на полі - пресингував захисників, відкривався, грав у підіграші. Шкода, що забивши м’яч, Артем змарнував два гольові моменти. Забий він вдруге, і перемоги ми б не втратили. А так турки дотиснули нас наприкінці поєдинку і мало не обіграли у компенсований час, коли наші молоді захисники двічі привозили потенційно гольові штрафні.

У підсумку ми стали свідками неоднозначного матчу та двох різних таймів. Після першого тайму «синьо-жовті» мали йти на перерву за рахунку 3:0, після другого – усі вболівальники полегшено видихнули, бо збірна втримала нічию 2:2. Так, гра збірної України впродовж більшої половини зустрічі сподобалась. Ми багато атакували, мали достатньо моментів, вміло комбінували і контролювали м’яч. В той же час біля власних воріт вистачало помилок і непорозумінь.

Загалом, матч Андрій Шевченко має записувати собі в актив. Є важлива з турнірної точки зору нічия і є гра. Але роботи попереду дуже багато. Обличчя нової збірної лише набуло контурів.

Святослав Василик

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-