У Ріо завершилися ХХХІ літні Ігри

У Ріо завершилися ХХХІ літні Ігри

Олімпіада-2016
Укрінформ
У Ріо-де-Жанейро завершилася ХХХІ літня Олімпіада. Офіційно про це оголосять у ході урочистої церемонії закриття Ігор-2016, яка проходить на головній і легендарній спортивній арені Бразилії - стадіоні "Маракана".

За традиційним святковим дійством з трибун спостерігають 78 тисяч глядачів, а також біля телеекранів мільйони симпатиків спорту з усього світу. У яскравій театралізованій виставі беруть участь 3 тисячі волонтерів і 200 професійних акторів, повідомляє Укрінформ.

Ці Олімпійські ігри, які тривали з 5 серпня, стали першими для Південної Америки і другими для Латинської Америки - 1968-го змагання проводили у Мехіко.

На Олімпіаді у Бразилії було розіграно 306 комплектів медалей серед рекордної кількості країн - 206: уперше виступили Косово та Південний Судан, а також команда біженців. Загалом за нагороди боролися 10 500 атлетів.

Україну в Ріо представляли 205 спортсменів. Під час церемонії закриття державний синьо-жовтий прапор нестиме видатна фехтувальниця з Миколаєва Ольга Харлан. Наша шаблістка здобула тут бронзову нагороду в індивідуальній першості, а також привела команду до срібних медалей.

Українці виступали на Іграх в академічному веслуванні, бадмінтоні, боксі, вільній, жіночій та греко-римській боротьбі, важкій атлетиці, велоспорті (маунтенбайк, трек, шосе), веслуванні на байдарках і каное, веслувальному слаломі, вітрильному спорті, спортивній та художній гімнастиці, дзюдо, кінному спорті, легкій атлетиці, плаванні, стрибках у воду, синхронному плаванні, стрибках на батуті, стрільбі з лука, кульовій та стендовій стрільбі, сучасному п'ятиборстві, тенісі, триатлоні, настільному тенісі та фехтуванні.

Чемпіонами Ігор-2016 стали гімнаст Олег Верняєв (бруси) та веслувальник Юрій Чебан (каное).

Срібні нагороди в активі збірної з фехтування на шаблях у складі Ольги Харлан, Аліни Комащук, Олени Кравацької і Олени Вороніної, Сергія Куліша (кульова стрільба), Олега Верняєва (гімнастичне багатоборство), Жана Беленюка (греко-римська боротьба) та Павла Тимощенка (сучасне п'ятиборство).

"Брозу" завоювали: Ольга Харлан (шабля), Богдан Бондаренко (стрибки у висоту), Ганна Різатдінова (художня гімнастика) та каное-двійка у складі Дмитра Янчука і Тараса Міщука.

Загальнокомандний залік Олімпіади в Ріо-де-Жанейро впевнено виграла збірна США - 121 нагорода (46 золотих, 37 срібних, 38 бронзових). На другому місці Велика Британія - 67 (27, 23, 17), третім став Китай - 70 (26, 18, 26). Українські олімпійці здобули 11 медалей, з яких 2 золоті, 5 срібних та 4 бронзові, посівши у підсумку 31 місце.

Нагадаємо, Україна на літній Олімпіаді в Атланті-1996 виграла 23 медалі (9 золотих, 2 срібні та 12 бронзових), у Сіднеї-2000 - 23 (3, 10, 10), в Афінах-2004 - 22 (8, 5, 9), у Пекіні-2008 - 27 (7, 5, 15), у Лондон-2012 - 19 (6, 4, 9).

Наступні ХХХІІ літні Олімпійські ігри 2020 року прийматиме Токіо (Японія).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-