У Києві представили паралімпійську збірну України

У Києві представили паралімпійську збірну України

Фото
Укрінформ
Україну на ХV літніх Паралімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро представлятимуть 155 спортсменів.

Паралімпійську збірну представили у п'ятницю міністр молоді та спорту Ігор Жданов та президент Національного  комітету спорту інвалідів Валерій Сушкевич, повідомляє Укрінформ.

Під час презентації Жданов нагадав, що нинішного року за поданням Мінмолодьспорту уряд ухвалив рішення про поетапне збільшення винагород для переможців та призерів Паралімпійських ігор. Чемпіони отримають близько 40 тис. дол. США, срібні призери - до 26 тис. дол., бронзові - до 18 тис. дол. У планах уряду та міністерства - за два наступні роки зрівняти винагороди олімпійців та паралімпійців.

Сушкевич подякував Мінмолодьспорту й особисто Жданову за підтримку паралімпійського руху.

"Ми маємо постійну підтримку і співпрацю з міністерством у вирішенні всіх проблем і питань у цей складний час. Особливо хочу подякувати Ігорю Жданову за допомогу в лобіюванні рішень Кабінету Міністрів щодо збільшення норм харчування, підвищення розміру преміальних, збільшення кількості стипендій Президента для спортсменів-паралімпійців з 250 до 300. У нас є чимало спільних планів, які, переконаний, будемо й надалі втілювати разом", - зазначив президент НКСІУ.

Фото: Павел Багмут, Укрінформ.

Жданов і Сушкевич запросили всіх уболівальників на урочисті проводи національної паралімпійської збірної, які відбудуться 27 серпня о 19.00 на майдані Незалежності в Києві.

На Паралімпіаді-2016, що проходитиме з 7 по 18 вересня, українці змагатимуться за медалі в академічному веслуванні, велоспорті, волейболі, дзюдо, фехтуванні на візках, плаванні, настільному тенісі, кульовій стрільбі, стрільбі з лука, футболі, велоспорті, паратріатлоні та голболі.

Фото прес-служби Мінмолодьспорту

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-