РІО-2016. День 5. Текстова трансляція. Верняєва засудили: лише

РІО-2016. День 5. Текстова трансляція. Верняєва засудили: лише "срібло"

Оновлюється
Укрінформ
В Ріо-де-Жанейро (Бразилія) 10 серпня розігрують чергові 20 комплектів нагород ХХХІ літніх Олімпійських Ігор.

Вітаємо, друзі! На літній Олімпіаді в Ріо продовжуються події головного спортивного дійства планети!

Сьогодні в Ріо пройдуть змагання в 25 видах олімпійських дисциплін. Переможці та призери Ігор-2016 визначаться у 12 видах спорту, в шести з яких на медалі розраховують українські спортсмени. За місця на олімпійському п'єдесталі боротимуться гімнаст Олег Верняєв (багатоборство); стрілок Олег Омельчук (довільний пістолет, 50 метрів); чоловічий і жіночий екіпажі четвірок парних в академічному веслуванні у складі Дмитра Міхая, Олександра Надтоки, Артема Морозова, Івана Довгодька та Анастасії Коженкової, Дарини Верхогляд, Олени Буряк і Євгенії Німченко; велогонщики Анна Соловей і Андрій Гривко; фехтувальники Андрій Ягодка (шабля) та Ольга Лелейко (рапіра), а також дзюдоїст Кеджау Ньябалі (90 кг).

Перша "ракетка" України Еліна Світоліна, яка напередодні сенсаційно обіграла непереможну американку Серену Вільямс, розіграє путівку до півфіналу тенісного турніру з чешкою Петрою Квітовою. Учасником кваліфікаційних змагань буде і Анастасія Павлова - останній представник "синьо-жовтої" збірної в стрільбі з лука. В 1/32 фіналу індивідуальної першості її суперницею буде Луїза Сайдієва з Казахстану.

**********************

06.15 – На цьому все. День коли ми мали вигравати перше золото. На жаль, веслувальникам завадила погода і фінали перенесли. А нашому Олегу Верняєву завадили судді, які відверто занизили його оцінку у вправах на останньому снаряді. Тому лише «срібло». Втім, українець ще має шанси стати чемпіоном Ріо-2016 в окремих видах. Що стосується героїв дня, то це чемпіон зі стендової стрільби Фехаїд Аль-Діхані, який виборов золоту медаль під прапором МОК, виступаючи за збірну біженців! Вразили також чемпіони з Казахстану Ніджат Рахімов та Дмитро Баландін

06.10 – Останнє золото дня взяла жіноча четвірка зі США, яка першою проплила естафету 4х200 м вільним стилем. Друге місце прогнозовано у Австралії, третє – у Канади

05.55 – Визначились усі чвертьфінальні пари на чоловічому футбольному турнірі. Бразилія обіграла Данію 4:0 і ці дві збірні вийшли з групи А. Отже, у чвертьфіналах зіграють: Бразилія – Колумбія, Південна Корея – Гондурас, Нігерія – Данія, Португалія – Німеччина.

05.50 – В олімпійський басейн завітала голлівудська зірка Меттью Макконахі. За кого вболівав і так зрозуміло. А світових селебріті, кажуть, в Ріо майже немає. Вочевидь, підтягнуться наступного тижня.

05.45 – У розрекламованому півфіналі на дистанції 200 м комплексним плаванням Майкл Фелпс обійшов таки Райана Лохте. Але то таке, зачекаємо на фінал. 

05.20 – Найшвидший плавець планети Кайл Чалмерс

05.10 – Чемпіоном на королівській дистанції 100 м вільним стилем став австралієць Кайл Чалмерс. Другий результат абсолютно сенсаційно показав бельгієць ПітерТіммерс. І лише третім приплив головний фаворит на цій дистанції Натан Едріан зі США. 

05.05 – Довгоочікуване золото в плаванні для Іспанії. На дистанції 200 м батерфляєм перемогла представниця цієї країни Мірея Бельмонте Гарсія. «Срібло» у фаворитки сезону Медлейн Гроувз з Австралії. «Бронза» у японки Нацумі Хоши.

04.50 – Чемпіонкою Ріо-2016 з настільного тенісу звісно ж стає китаянка. Дінь Нінь обіграла у фіналі свою співвітчизницю Лі Сяося. «Бронза» у тенісистки з КНДР Кім Сонг І

04.35 – Поки в олімпійському басейні розігрують медалі футбольна збірна Бразилії нарешті забиває свій перший м’яч на Іграх. Сталося це лише у третьому матчі турніру. У ворота Данії забив Габріел. Бразилія наразі попереду 1:0.

04.20 – Найбільша сенсація Ріо-2016 в плаванні Дмитро Баландін.

04.10 – Сенсація в олімпійському басейні! На дистанції 200 м брасом переміг Дмитро Баландін з Казахстану. «Срібло» у американця Джоша Прено. Третім фінішував несподівано юний росіянин Антон Чупков. Усі фаворити залишились без медалей: японці Ясухіро Косекі, Іппей Ватанабе та британець Ендрю Вілліс. 

04.00 – Російські журналісти скаржаться на Олега Верняєва, який відмовився з ними спілкуватися.

03.50 – На думку американських ЗМІ, головна подія сьогоднішньої програми в плаванні це битва у півфіналі 200 м «комплексу» між Майклом Фелпсом та Райаном Лохте. Протистояння заплановане на 05:30 ранку. 

03.30 – Ще одна важка травма на Олімпіаді. Моторошного пошкодження зазнав вірменський важкоатлет Андранік Карапетян.

03.10 – У футболістів завершився турнір в групі В. В останньому турі Колумбія обіграла Нігерію 2:0. Голи забили Тео Гутьєррес і Дорлан Пабон. Гол Шиньї Яджими допоміг японцям обіграти Швецію 1:0. До чвертьфіналу пройшли Колумбія та Нігерія.

03.00 – Dream Team таки дотисла збірну Австралії 98:88. Найбільше до перемоги доклався Кармело Ентоні, який набрав 31 очко. У австралійців найрезультативніший Петті Міллс (30). Обидві збірні вже у чвертьфіналі чоловічого баскетбольного турніру.

02.50 – У неймовірно драматичному фіналі жіночого фехтування на рапірах перемогла росіянка Інна Дєріглазова. З рахунком 12:11 вона обіграла італійку Елізу Ді Франчіску. Третє місце у Інес Бубакрі з Тунісу.

02.35 – Завдяки світовому рекорду у поштовху (214 кг) Ніджат Рахімов з Казахстану став чемпіоном Ріо-2016 з важкої атлетики у категорії до 77 кг. Його сума – 379 кг! «Срібло» у володаря попереднього рекорд китайця Лю Сяоджуна. «Бронза» у Мохамеда Махмуда з Єгипту. А це емоції Рахімова після рекордного поштовху.

02.05 – Буде сенсація? Після двох чвертей збірна Австралії несподівано перемагає зірок НБА 54:49!

01.40 – Усі тенісні матчі скасовані і відкладені на сьогоднішній вечір. Тож Еліна Світоліна та Петра Квітова зіграють за 18-20 годин. У Ріо й надалі дощить.

01.25 – Після першої чверті в баскетбольному матчі США – Австралія нічия 29:29. Одна із зірок «Команди мрії» Кармело Ентоні стає найрезультативнішим американським баскетболістом на Олімпійських іграх за всі часи.

01.20 – Україна і досі обговорює закінчення чоловічого багатоборства у гімнастиці.

00.55 – І ще про чоловічу гімнастику та справедливість «срібла» Олега Верняєва.

00.50 – Соцмережі вже пишуть про спірне суддівство останнього виступу Верняєва

00:37 – Друге «срібло» для України на цій олімпіаді виборов гімнаст Олег Верняєв у абсолютній першості. Йому зовсім трішки не вистачило до першого для України «золота»! Завдяки неймовірному виконанню складних вправ на брусах Олег після 5 вправ був лідером змагань, але судді дивним рішенням дали Олегу лише 14,8 балів у останній вправі, хоча його виступ мав би бути оцінений краще… Як би там не було, браво, Олеже! Ти справжній герой!

Перше місце за японцем Учімурою Кохеем, «бронзу» здобув британець Макс Вітлок.     

00.22 – Останній снаряд у Олега Верняєва

00.15 – 10:0 Німеччина розбиває Фіджи на футбольному турнірі. 5 голів у Нільса Петерсена, хет-трик в активі Макса Майєра. 13 серпня у чвертьфіналах зустрінуться Португалія – Німеччина, Південна Корея – Гондурас.

23.50 – Ще одна сенсація в чоловічому футбольному турнірі, чемпіони Лондона-2012 – мексиканці – не вийшли з групи, програвши Південній Кореї з рахунком 1:0. В іншому матчі групи німці розтрощили збірну Фіджі – 10:0.

Таким чином маємо дві з чотирьох пар чверть фіналістів: Гондурас гратиме з Корєю, а німці зустрінуться з Португалією.    

23.40 – А тим часом Олег Верняєв вийшов у лідери! Другий британець Макс Вітлок, третій японець Кохей Учімура.

23:30 – В чоловічих змаганнях з дзюдо (lо 90 кілограмів) перемогу святкував японець Машу Бакер, у фіналі він був сильнішим за грузина Ваарлама Ліпартеліані. Бронзові нагороди дістались корейцю Дон Гван Гваку та китайцю Сунь Жао Ченгу.   

23.25 – Сенсація дня. Британці Джек Лафер та Кріс Мірс покінчили з китайською гегемонією у стрибках у воду. Браво!

23:13 – Британці Джек Лафер та Кріс Мірс здобули золото в стрибках у воду (3 метри), принісши таким чином третю золоту нагороду в доробок своєї країни. Другими були американці Сем Дорман та Майк Гіксон, а третє місце за Китаєм – Юан Чао/Кай Кін.

23:05 – Чергове золото для Китаю, цього разу у важкій атлетиці. Сян Янмей була найкращою серед жінок у вазі до 69 кілограмів, «срібло» у представниці Казахстану Жазіри Жаппаркул. Бронзові нагороди виборола єгиптянка Сара Ахмед, ці медалі стали першими у олімпійській скарбниці Єгипту.

23:00 – Харука Тачімото – олімпійська чемпіонка з дзюдо серед жінок у вазі до 70 кілограмів, у фінальному поєдинку вона не зустріла спротиву збоку колумбійки Юрі Альвеар. Бронзові нагороди дістались британці Саллі Конвей та німкені Лаурі Варгас Кох.   

22.50 – Герой дня. Чемпіон зі стендової стрільби Фехаїд Аль-Діхані, який виборов золоту медаль під прапором МОК, виступаючи за збірну біженців!

22.30 – У тенісистів все дуже сумно. Дощ не вщухає. Дотепники пропонують проводити на корті стометрівку вільним стилем. 

22.20 – Вирішальний кидок Тоні Паркера, який приніс перемогу баскетбольній збірній Франції над сербами 76:75. 

22.11 – А тим часом наш гімнаст Олег Верняєв почав боротьбу за медалі у абсолютній першості зі спортивної гімнастики! Тримаймо кулаки за нашу олімпійську надію!  

22.08 – Баскетбольна збірна Франції у надважкому поєдинку проти Сербії на останніх секундах матчу таки вирвала перемогу – 76:75. Таким чином французи очолили групу А, серби наразі 4-ті.

22.05 – Переможець у слаломі на каное британець Джо Кларк.

21:47 - Завершились фінальні змагання в слаломі на байдарках серед чоловіків. Золоті нагороди виборов британець Джозеф Кларк, «срібло» у словенця Пьотра Каузера, а «бронза» дісталась чеху Їржі Прскавецу

21:40 – Перше золото для Збірної біженців!  49-річний Фейхаід Аль-Дахні, спортсмен з Кувейту, який через дискваліфікацію своєї країни виступає у складі збірної Незалежних олімпійських атлетів (неофіційна назва "Збірна біженців"), виграв «золото» в чоловічих змаганнях з дабл-трапу. У фіналі він не залишив шансів італійцю Марко Іннокенті, у якого, тим не менш, «срібло». А «бронза» дісталась британцю Скоту Стівену.

20.55 - Футбол. Португалія і Гондурас стали першими чвертьфіналістами чоловічого турніру. Піренейці у заключному турі квартету D розійшлися миром з командою Алжиру - 1:1, а збірна Гондурасу з таким же рахунком зіграла з аргентинцями.

20.40 - Вітрильний спорт. Відбулась перша гонка у класі "470". Український екіпаж у складі Бориса Швеця та Павла Мацуєва показав 16-й час із 26 учасників. Виграли стартову гонку хорвати Сайм Фантела та Ігор Маренич. У ці хвилини проходить друга гонка.

20.15 - Український дзюдоїст гвінейського походження Кеджау Ньябалі після програшу в 1/32 фіналу у вазі до 90 кг чемпіону світу-2013 кубинцю Аслею Гонсалесу визнав, що йому треба було "послухатися тренера".

"Коли я пропустив перший кидок, був спокійний. Розумів, що можна відігратися. А от коли нарешті вдалося виграти захват, потрібно було послухатися тренера, який порадив виштовхнути суперника, щоб той заробив "шидо". Я ж вирішив невиправдано ризикнути і виконати кидок. Дуже хотілося це зробити і швидше закінчити поєдинок. Думка тренера для мене авторитетна, але коли ти на татамі, то емоції часто переповнюють і ти їм піддаєшся", - сказав Ньябалі в інтерв'ю прес-службі НОК України.

Наставник нашого дзюдоїста Віталій Дуброва, у свою чергу, так прокоментував цей поєдинок: Суперник Кеджау попався непростий - чемпіон світу, срібний призер Олімпійських ігор у Лондоні. Такі майстри не вибачають навіть найменших помилок. Не можна говорити про примхи долі, оскільки на Олімпіаді просто немає слабких суперників. Якщо вже потрапив сюди, потрібно виходити, боротися і перемагати. Треба бути максимально зібраним і не припускатись жодних помилок. Але ми не опускаємо руки. В найближчі дні в бій підуть наші головні ударні сили, і ми дивимося у майбутнє зі стриманим оптимізмом", - зазначив тренер.

20.10 - Баскетбол. У стартовій зустрічі п'ятого ігрового дня баскетболістки Китаю програли команді Іспанії - 68:89 (18:14, 20:27, 21:23, 9:25). У жіночому турнірі сьогодні ще зіграють США - Сербія та Сенегал - Канада. У чоловіків зійдуться Сербія - Франція, Австралія - США та Венесуела - Китай.

20.05 – Тим часом у Ріо дощить і матчі тенісистів вкотре відкладають.

19.45 – Ще раз про трійку найсильніших велогонщиків Ріо-2016 у гонці на час. «Золото» у Фабіана Канчеллари зі Швейцарії, «срібло» у Тома Дюмоліна з Голландії, а у суперзіркового британця Кріса Фрума «бронза». Наш Андрій Гривко 18-й.

19.35 - Стендова стрільба. Кваліфікація у дабл-трапі завершилася олімпійським рекордом. Відбір виграли німець Андреас Лоєв і австралієць Джеймс Віллетт, які уразили по 140 мішеней з 150. Українці у цьому виді не представлені.

19.20 - Фехтування. Українець Андрій Ягодка завершив виступ на Іграх-2016 на стадії 1/16 фіналу. В індивідуальній першості шаблістів одесит у першій же сутичці програв іранцю Мойтабі Абедіні - 9:15.

19.15 - Гандбол. У стартових матчах третього кола групового етапу гандболістки Бразилії поступилися команді Іспанії - 24:29 (12:15), а збірна Румунії обіграла команду Чорногорії - 25:21 (11:9). Сьогодні пройдуть ще чотири поєдинкі: Росія - Швеція, Норвегія - Ангола, Голландія - Республіка Корея, Франція - Аргентина.

19.10 - Хокей на траві. Завершилися два матчі попереднього етапу у жінок: Іспанія - Нова Зеландія - 1:2 (0:0, 0:1, 0:0, 1:1), Індія - Австралія - 1:6 (0:2, 0:0, 0:3, 1:1). На черзі ще чотири поєдинки: Німеччина - Республіка Корея, Велика Британія - Аргентина, США - Японія, Китай - Голландія. У чоловіків зіграють Нова Зеландія - Бразилія, Велика Британія - Австралія.

19.00 – У велогонці на час переміг швейцарець Фабіан Канчеллара. Кріс Фрум лише третій. 

18.55 - Велошосе. Швейцарський велогонщик Фабіан Канчеллара став дворазовим олімпійським чемпіоном в індивідуальній гонці з роздільним стартом на 54,5 км, подолавши дистанцію за 1 годину 12 хвилин 15,42 секунди. "Срібло" завоював голландець Том Дюмулен (1:13.02,83), "бронзу" - британець Крістофер Фрум (1:13.17,54). Українець Андрій Гривко показав 18-й час (1:16.33,24).

18.45 - Стрільба з лука. Анастасія Павлова достроково завершила виступ в Ріо-де-Жанейро. У матчі 1/16 фіналу індивідуальної першості спортсменка з Херсона програла Я-Тін Тань з Китайського Тайбею - 0:6 (26:27, 27:29, 25:29). Павлова останньою з українських лучників вибула зі змаганью

18.34 - Вже зовсім скоро, в 0.45 за київським часом, якщо дозволить погода, українська тенісистка Еліна Світоліна має зіграти з чешкою Петрою Квітовою за вихід до півфіналу олімпійського турніру в Ріо.

Напередодні матчу букмекери вважають, що безумовною фавориткою у цьому протистоянні є більш досвідчена Квітова.

Лідер букмекерської справи - контора William Hill

на перемогу чеської тенісистки приймає ставки з коефіцієнтом 1,44, а на успіх Світоліной - 2,62.

Нагадаємо, що у третьому колі Ігор 2016 21-річна українка у двох сетах перемогла саму багаторазову олімпійську чемпіонку, першу "ракетку" світу американку Серену Вільямс.

18.25 - Кульова стрільба. Золоту медаль у стрільбі з довільного пістолету на 50 метрів серед чоловіків завоював Чжонго Чжин із Республіки Корея, який встановив олімпійський рекорд - 193,7 очка. "Срібло" виграв Хоан Сюан Він з В'єтнаму, який до цього встиг стати олімпійським чемпіоном Ріо-2016 у стрільбі з пневматичного пістолету. "Бронзу" отримав Сонг Гук Кім з КНДР. Нагадаємо, що українець Олег Омельчук у фінал не пробився, посівши 21 месце серед 41 учасника.

18.10 - Стрільба з лука. Анастасія Павлова у матчі 1/32 фіналу індивідуальної першості упевнено перемогла Луїзу Сайдієву з Казахстану - 6:0 (28:22, 29:26, 29:24). В 1/16 фіналу спортсменка з Херсона зустрінеться з Я-Тін Тань з Китайського Тайбею.

17.45 - Дзюдо. Українець Кеджау Ньябалі програв у першій же сутичці і завершив виступ на Олімпіаді. В 1/32 фіналу вагової категорії до 90 кг киянин поступився чемпіону світу-2013 кубинцю Еслею Гонсалесу. Поєдинок тривав лише 2 хвилини 56 секунд...

17.40. Настільний теніс. Завершилися півфінали, в яких визначилися фіналісти у жіночому одиночному розряді. Олімпійське "золото" сьогодні розіграють китаянки Сяося Лі, яка розгромила японку Аі Фукухару - 4:0 (11:4, 11:3, 11:1, 11:1) та Дін Нін, якій вдалося взяти гору над Сонг І Кім з КНДР - 4:1 (11:5, 9:11, 11:6, 11:3, 11:9).

17.35 – А це головний вболівальник Майкла Фелпса його трьохмісячний син Бумер. 

17.15 - Волейбол. На груповому турнірі у жінок збірна Китаю розгромила команду Пуерто-Ріко - 3:0 (25:20, 25:17, 25:18) і піднялася на перше місце у групі В.

17.10 – Окрім веслування під загрозою проведення сьогодні тенісних матчів. Ось який вигляд зараз мають корти Олімпійського тенісного центру. Нагадаємо, сьогодні у чвертьфіналі наша Еліна Світоліна повинна зіграти проти Петри Квітової з Чехії.

16.35 - Академічне веслування. Через несприятливі погодні умови фінальні змагання сьогодні скасовано. Заїзди перенесено. Новий розклад буде оголошено незабаром. Нагадаємо, два українських екіпажа - чоловіча та жіноча четвірки парні - представлені у фіналах А.

16.20 - Кульова стрільба. Олегу Омельчуку, на жаль, не вдалося потрапити до фінальної вісімки у стрільбі з довільного пістолета з дистанції 50 метрів. Спортсмен з Рівного показав у кваліфікації лише 21-й результат серед 41-го учасника - 550 очок з 600 можливих. Виграв кваліфікацію Чжонго Чжин з Республіки Корея (567).

16.05 - Фехтування. Українка Ольга Лелейко завершила виступ в Ріо на стадії 1/16 фіналу. В індивідуальній першості рапіристок киянка програла неодноразовому призеру чемпіонатів світу та Європи француженці Астрід Гюйар - 9:15. 

15.55 - Велошоссе. Американка Крістін Армстронг стала триразовою олімпійською чемпіонкою. У п'ятий ігровий день Ігор-2016 вона виграла індивідуальну велогонку з роздільним стартом на 29,7 км. "Срібло" дісталося росіянці Ользі Забелінскій, бронзовий призер - голландка Анна Ван дер Брегген. Українка Ганна Соловей фінішувала з 20-м результатом.

15.45 - Кульова стрільба. Схоже, Олег Омельчук не потрапить у фінал. Непереконливі у його виконанні п'ять з шести серій по 10 пострілів - 92, 93, 88, 95, 90...

15.30 - До своєї справи у п'ятий олімпійський день щойно долучилися волейболісти та гандболісти.

15.05 - Похід за медалями Ігор-2016 розпочали представники настільного тенісу, стендової стрільби та кульової стрільби за участю українця Олега Омельчука, який, сподіваємося, складе гідну конкуренцію суперникам у стрільбі з довільного пістолета на 50 метрів. У кваліфікаційних змаганнях продовжили свої виступи ватерполісти та лучники.

14.30 - П'ятий день Олімпіади відкрили фехтувальники, які розіграють медаль у чоловічій шаблі і жіночій рапірі та представниці велошосе в індивідуальній гонці з роздільним стартом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-