РІО-2016. День 3. Текстова трансляція.

РІО-2016. День 3. Текстова трансляція. "Срібло" Куліша, "бронза" Харлан!

Оновлюється
Укрінформ
В Ріо-де-Жанейро (Бразилія) 8 серпня розігрують чергові 14 комплектів нагород ХХХІ літніх Олімпійських Ігор.

Вітаємо, друзі! На літній Олімпіаді в Ріо продовжуються події головного спортивного дійства планети!

Сьогодні проходять змагання в 23 видах олімпійських дисциплін. Переможці та призери Ігор-2016 визначаться у дев'яти видах спорту, в чотирьох з яких на медалі розраховують українські спортсмени. Зокрема, вітчизняні олімпійці поборються за нагороди у спортивній гімнастиці, де "синьо-жовту" збірну представляють Олег Верняєв, Ігор Радівілов, Максим Сімянків, Андрій Сенічкін та Владислав Грико, фехтуванні на шаблях (Ольга Харлан, Олена Кравацька, Аліна Комащук), кульовій стрільбі (Сергій Куліш, Олег Царьков) і стрибках у воду з вишки (Максим Долгов, Олександр Горшковозов).

*************

05.50 – Позаду третій змагальний день Олімпіади, який нарешті приніс Україні нагороди. Особливо цінною стала срібна медаль нашого стрілка Сергія Куліша. Вона розірвала зачароване коло невдач і продемонструвала, що нагороди здатні здобувати і не розкручені українські спортсмени. «Бронза» Ольги Харлан можливо когось і розчарувала, але насправді це все одно велике досягнення для нашої фехтувальниці. А серед чемпіонів дня відзначимо чергове золото угорки Катінки Хошсу, історичну перемогу Австралії в жіночому регбі та перше золото господарів Ігор. 

05.45 Актуальний медальний залік. Україна наразі у другій десятці з двома медалями (срібною та бронзовою).

05.35 – Ну, і на останок про чоловічий півфінал на 200 м батерфляєм. Легендарний Майкл Фелпс програв свій заплив черговому суперталанту з Угорщини Томашу Кендереші. Вочевидь, у фіналі  нас чекатиме велика американо-угорська битва Фелпс проти Кендереші і Ласло Чеха.

05.05 – У найзапеклішому двобої цього вечора в Ріо перемагає американка. Лілі Кінг стала чемпіонкою на дистанції 100 м брасом, випередивши на фініші Юлію Єфімову з Росії. «Бронза» у іншої американки Кетрін Мейлі

04.50 – Слідом за жінками 100 м на спині проплили і чоловіки. Тут переміг американець Райан Мерфі. «Срібло» несподівано опинилось у китайця Сю Чжаю. А от головний фаворит Девід Пламмер зі США фінішував лише третім.  

04.40 – Своє чергове золото на Олімпіаді-2016 отримала «Залізна угорка» Катінка Хошсу. Вона щойно перемогла на дистанції 100 м на спині. Друге місце у американки Кетлін Бейкер. А третє - у Кайлі Масс з Канади.

04.30 – «Золото» Ріо-2016 в плаванні на 200 м вільним стилем виборов знаменитий китаєць Сунь Янь. Лише другим фінішував Чед Ле Кло з ПАР, який лідирував майже усю дистанцію. Бронзова медаль у американця Конора Дуайєра

03.50 – Через 20 хвилин перший сьогоднішній фінал у плаванні – 200 м вільним стилем у чоловіків. Серед переможців називають одразу трьох плавців – Сунь Яня з Китаю, Чеда Ле Кло з ПАР і японця Косуке Хагіно. Також неймовірна сутичка за титул очікується на дистанції 100 м брасом у жінок. Американка Лілі Кінг проти росіянки Юлії Єфімової та Рути Мейлютіте з Литви. 

03.15 – Другу перемогу на турнірі здобула баскетбольна збірна США. Попри сонливий початок, Dream Team набрала оберти і таки розгромила Венесуелу 113:69. Кращий гравець матчу у американців – Пол Джордж. 

02.55 – У третьому колі тенісного турнірну наша Еліна Світоліна зіграє таки проти Серени Вільямс. Перша ракетка світу щойно обіграла француженку Алізе Корне 7:6, 6:2.

02.50 – А ось так зустрічали першого бразильського чемпіона цих Ігор – дзюдоїстку Рафаелу Сілву. Як бачимо, бразильці вміють вболівати не лише на футбольних матчах. 

02.45 – Став відомий чемпіон Ріо-2016 серед важкоатлетів у категорії до 62 кг. Це колумбієць Оскар Албейро Фігероа Москера. У сумі він набрав 318 кг і випередив індонезійця Еко Юлі Іравана на 6 кг. Третє місце у Фархада Харкі з Казахстану. 

01.50 – А це наша призерка Ольга Харлан! Наразі у неї «бронза». Але попереду ще командний турнір. 

01.45 – Першою в історії жіночою збірною, яка стала олімпійським чемпіоном з регбі, стала команда Австралії. У фіналі австралійки обіграли свого принципового суперника – збірну Нової Зеландії 24:17. 

01.30 – Після першої чверті у матчі баскетбольних збірних США та Венесуели сенсаційна нічия 18:18. В соцмережах очікувано жартують над таким результатом грізної «Команди мрії».

01.20 - Наш бронзовий медаліст у фехтуванні Ольга Харлан так прокоментувала свій виступ прес-службі НОК України. «Я неймовірно щаслива цій медалі. Задоволена, що вдалося отримати «бронзу», хоча розраховували трохи на інше. Але на цьому змагання ще не завершуються, у нас є ще командний турнір, будемо боротись до кінця», - сазала Харлан.

01.10 – Завершив свої виступи в особистій першості наш майстер настільного тенісу Коу Лей. В матчі 1/8 фіналу натуралізований китаєць поступився в чотирьох сетах португальцю Маркошу Фрейташу

01:00 – Жіноча збірна Канади з регбі - володар срібних олімпійських нагород. В матчі за третє місце канадки не залишили шансів британкам – підсумковий рахунок 33:10. У боротьбі за регбійне «золото» зійдуться найсильніші збірні планети – Австралія та Нова Зеландія.

00:40 – Завершились змагання зі спортивної гімнастики серед чоловіків. «Золото» у японців, «срібло» вибороли росіяни, а бронзові нагороди завоювала команда Китаю. Наші хлопці – Олег Верняєв, Андрій Сенічкін, Максим Сем`янків, Ігор Радівілов та Владислав Грико – всього лиш восьмі.   

00:02 – Олімпійське "золото" в жіночій індивідуальній шаблі здобула росіянка Яна Єгорян, яка у неймовірно драматичному фіналі здолала свою імениту співвітчизницю Соф`ю Велику - 15:14. Нагадаємо, бронзова нагорода в цій дисципліні у нашої Ольги Харлан.  

23.50 - Ось так здобула переможне очко наша Ольга Харлан.

23.37 – Японський дзюдоїст Оно Шохей виборов "золото" у змаганнях чоловіків у ваговій категорії до 73 кілограмів. У фінальному поєдинку він здолав азербайджанця Рустама Оруджова. Бронзові нагороди здобули грузин Лаша Шавдаташвілі та бельгієць Дірк Ван Тішельт.  

23.26 - Україна здобуває другу медаль на Олімпіаді-2016 - це "бронза" нашої шаблістки Ольги Харлан, яка у поєдинку за 3-тє місце впевнено здолала француженку Манон Бруне (15:10). Браво, Олю!

23.22 – Господарі Ігор бразильці здобули перше "золото" - Рафаела Сілва була кращою дзюдоїсткою серед жінок у вазі до 57 кг. У фіналі вона здолала представницю Монголії Сум`ю Доржсуренгійн. Для цієї азіатської країни це теж перша нагорода на цій Олімпіаді. А "бронза" у японки Каорі Матсумото та португалки Тельми Монтейро

23.15 - Тим часом маємо результати фіналу з парних стрибків у воду серед чоловіків. Золотими призерами в цій дисципліні стали китайські спортсмени Айсен Чен та Ю Лін, срібло у американців Девіда Боудіа та Стіла Джонсона, срібло у британців Томаса Дейлі та Даніела Гудфелова. Наш дует Максим Долгов/Олександр Горшковозов завершив змагання з 6-м результатом.

23.08 – Завершились змагання з важкої атлетики серед жінок (вага до 58 кілограм). Золото та срібло у представниць Тайланду – Суканьї Срісурат та Пімсірі Сірікаю відповідно. Бронзу здобула спортсменка з Китайського Тайбею Хшін-Чун Куо. Наша Вероніка Івасюк посіла 13 місце.

22.44 – Наша шаблістка Ольга Харлан, яка щойно з рахунком 9:15 програла двобій росіянці Яні Єгорян, змагатиметься лише за "бронзу", її суперницею буде француженка Манон Бруне.

А за "золото" сперечатимуться російські спортсменки – компанію Єгорян у фіналі складе Соф'я Велика.

22.20 – Чоловіча збірна Австралії з баскетболу була сильнішою за суперників з Сербії - 95:80. Не дивлячись на солідний рахунок, представникам "Зеленого континенту" не легко далась перемога, 2 та 3 чверть вони програли, однак зуміли зібратися в останній і вчинити справжній розгром суперника. Австралія наразі лідирує в групі А, а Сербія, не дивлячись на поразку, залишається другою.  

22.15 – Ще раз вітаємо нашу тенісистку Еліну Світоліну, яка пробилася до 1/8 фіналу. Швидше за все, там вона зіграє проти Серени Вільямс.

22:03 – Нажаль наш єдиний представник у чоловічих змаганнях зі стрільби з лука харків`янин Віктор Рубан не зміг пробитися до 1/8 фіналу Олімпійських ігор, програвши французу Жану-Шарлю Валладонту з сухим рахунком 0:6 (23:24, 23:26, 20:25).

21.48 – Хорват Йосип Гласновіч олімпійський чемпіон зі стрільби з рушниці, у фіналі він здолав Італійця Джованні Пелліело. Бронза у британця Еда Лінга.

21.20 - Теніс. Еліна Світоліна вийшла до третього кола змагань. Перша "ракетка" України завдала поразки Гізер Ватсон з Великої Британії - 6:3, 1:6, 6:3. Путівку до чвертьфіналу олімпійського турніру харків'янка розіграє з переможницею протистояння між лідером світового рейтингу американкою Сереною Вільямс та француженкою Алізе Корне

21.15 - Стрільба з лука. Олімпійський чемпіон Віктор Рубан з перемоги стартував в індивідуальній першості. У поєдинку 1/32 фіналу харків'янин змусив капітулювати Хендру Пурнаму з Індонезії - 7:3 (26:26, 29:26, 24:27, 25:24, 25:24). В 1/16 фіналу Віктор Рубан зустрінеться з переможцем пари Рене Филіпп Куассі (Кот-д’Івуар) - Жан-Шарль Валладон (Франція).

21.12 - А тим часом українка Еліна Світоліна грає третій сет у матчі одиночного розряду з тенісу проти британки Хізер Вотсон. На разі рахунок за сетами 1:1, то ж надія на успіх є, тримаймо кулаки за нашу першу ракетку. 

21.10 – Гарна новина. Французький гімнаст Самір Саїд, який в перший день олімпійського турніру зазнав жахливого подвійного перелому ноги, вже намагається ходити!

20.55 – Ще трохи про унікальних олімпійців в Ріо.

20.30 - Одразу після чудового виступу на Олімпійських іграх в Ріо наш новоспечений срібний призер Ігор-2016 зі стрільбі з пневматичної гвинтівки на 10 метрів Сергій Куліш розповів прес-службі Національного олімпійського комітету України, як це опинитися в олімпійському фіналі та посісти місце на п’єдесталі пошани найголовнішого старту чотириріччя.

"Я намагався вести себе як на звичайних змаганнях та стримувати емоції. Не думав про олімпійську медаль, а намагався працювати у звичному руслі, щоб не припуститися помилок. Я просто робив свою роботу, намагаючись виконати задачі, які були поставлені напередодні цього важливого старту", - зізнався українець. 

"Кожен спортсмен має мрію потрапити на Олімпійські ігри, а в мене є і олімпійська медаль. Це дуже багато для мене значить", - додав Сергій.

20.15 - Водне поло. Чоловіки. Груповий етап: США - Іспанія - 9:10 (2:4, 3:1, 2:3, 2:2), Угорщина - Австралія - 9:9 (4:3, 2:2, 1:3, 2:1). На черзі матчі Японія - Бразилія та Хорватія - Чорногорія.

20.05 - Хокей на траві. Завершився другий матч третього ігрового дня попереднього етапу у чоловіків: Канада - Аргентина - 1:3 (0:1, 0:0, 0:0, 1:2).

19.50 – Трохи цікавих цифр. За кількістю золотих олімпійських медалей Майкл Фелпс випереджає такі потужні спортивні країни як Ямайка, КНДР, Мексика, Індія. 

19.45 - Баскетбол. У стартовій зустрічі третього ігрового дня баскетболістки США розгромили команду Іспанії - 103:63 (29:14, 25:23, 20:14, 29:12) і очолили групу В. У жіночому турнірі сьогодні ще зіграють Канада - Сербія, Японія - Бразилія і Сенегал - Китай. У чоловіків зійдуться Сербія - Австралія, США - Венесуела і Франція - Китай.

19.25 - Волейбол. Збірна Японії упевнено обіграла команду Камеруну на груповому етапі жіночого турніру. Рахунок зустрічі - 3:0 (25:20, 25:15, 25:17). У другому колі сьогодні також зіграють США - Голландія, Сербія - Пуерто-Ріко, Росія - Республіка Корея і Бразилія - Аргентина.

19.10 - Бокс. Друга втрата української збірної в Ріо. Услід за Денисом Солоненком (81 кг) завершив свій виступ на Олімпіаді Дмитро Митрофанов (75 кг), який у першому ж бою програв французу Крістіану Мбіллі - 0:3 (28:29, 28:29, 28:29).

19.00 - Хокей на траві. Завершилися два матчі попереднього етапу. Жінки: Австралія - США - 1:2 (0:0, 0:1, 1:1, 0:0). Чоловіки: Німеччина - Індія - 2:1 (0:0, 1:1, 0:0, 1:0).

18.50 - Фехтування. Олімпійська чемпіонка Ольга Харлан упевнено перемогла італійку Лоретту Гулотту (15:4) і вийшла у півфінал індивідуальної першості шаблісток! Путівку у фінал спортсменка з Миколаєва розіграє з росіянкою Яною Егорян, яка обіграла свою співвітчизницю Катерину Дьяченко (15:10). В іншому півфіналі зійдуться росіянка Соф'я Велика і француженка Манон Брюне.

18.40 – Є перша медаль України в Ріо! 

18.25 - Кульова стрільба. Українець Сергій КУЛІШ став володарем першої медалі серед українських олімпійців на Іграх-2016. Спорсмен з Черкас із результатом 204,6 очка виграв срібну нагороду у стрільбі з пневматичної гвинтівки на 10 метрів. "Золото" завоював італієць Ніколо Кампріані, який встановив олімпійський рекорд (206,1). "Бронза" дісталася росіянину Володимиру Масленнікову. Львів'янин Олег Царьков, який також виступав у фіналі, посів 8-е місце.

18.20 – Триває фінал у стрільбі з пневматичної гвинтівки у чоловіків. Наразі наш Сергій Куліш лідирує. Перша українська медаль вже поруч! 

18.05 - Фехтування. Українка Ольга Харлан вийшла до 1/4 фіналу індивідуальної першості шаблісток. Олімпійська чемпіонка перемогла свою співвітчизницю Аліну Комащук (15:8) і розіграє путівку до півфіналу з італійкою Лореттою Гулоттой.

17.35 - Водне поло. Чоловіки. Груповий етап: Сербія - Греція - 9:9 (1:2, 0:2, 4:3, 4:2), Італія - Франція - 11:8 (4:3, 4:1, 1:2, 2:2). На черзі матчі США - Іспанія, Угорщина - Австралія, Японія - Бразилія та Хорватія - Чорногорія.

17.25 - Волейбол. Збірна Китаю упевнено обіграла команду Італії на груповому етапі жіночого турніру. Рахунок зустрічі - 3:0 (25:21, 25:21, 25:16). У другому колі сьогодні також зіграють Японія - Камерун, США - Голландія, Сербія - Пуерто-Ріко, Росія - Республіка Корея і Бразилія - Аргентина.

17.20 - Гандбол. У першому матчі другого кола групового етапу гандболістки Республіки Корея поступилися команді Швеції - 28:31 (15:16). Скандинавки очолили групу В. Сьогодні пройдуть ще п'ять поєдинків: Франція - Росія, Іспанія - Норвегія, Бразилія - Румунія, Аргентина - Голландія та Ангола - Чорногорія.

17.10 - Фехтування. Олімпійська чемпіонка Ольга Харлан упевнено перемогла мексиканську шаблістку Урсулу Гонсалес (15:8) і в 1/8 фіналу зустрінеться зі своєю співвітчизницею Аліною Комащук. А ось Олена Кравацька поступилася американці Ібтіхадж Мухаммад (13:15). 

16.55 - Настільний теніс. Українка Тетяна Біленко достроково завершила свій виступ на Олімпіаді. У третьому раунді змагань харків'янка поступилася Хо Чін Лі з Гонконгу - 1:4 (8:11, 10:12, 11:9, 11:13, 6:11).

16.50 - Фехтування. Аліна Комащук успішно стартувала в індивідуальному турнірі шаблісток. Спортсменка з Хмельниччини здобула вольову перемогу над італійкою Росселою Грегоріо (15:14) і вийшла до 1/8 фіналу!

16:40 - На фехтувальні доріжки вийшли українські шаблістки. Аліна Комащук у першому поєдинку протистоїть італійці Росселі Грегоріо, Олена Кравацька зустрічається з американкою Ібтіхадж Мухаммад, а Ольга Харлан - з мексиканкою Урсулою Гонсалес.

16.30 – А ось який має вигляд на цей момент медальний залік. Україна поки що нагород не має, але сподіваємось сьогодні цю ситуацію наші спортсмени виправлять.   

16.15 - Кульова стрільба. Завершилася кваліфікація у стрільбі з пневматичної гвинтівки у чоловіків. Відразу двоє українців пробились до фінальної вісімки. Сергій Куліш показав четвертий результат - (627,0 очка), а Олег Царьков набрав п'яту сумму (626,2). Виграв кваліфікацію з олімпійським рекордом італієць Ніколо Кампріані (630,2), другим був росіянин Володимир Масленніков (629,0), третім - хорват Петар Горша (628,0). Фінал у цій вправі почнеться о 18.00.

16.10 – Нагадаємо, вчора програв наш боксер Денис Солоненко (81 кг), який поступився супернику з Азербайджану – бронзовому призеру Олімпіади-2012 Теймуру Мамедову. «На мій погляд, Денис не програв бій. Так, були недоліки, але він бився гідно та зробив усе, що міг. Солоненко здобув олімпійську ліцензію буквально за декілька тижнів до початку Ігор. Часу на підготовку було дуже мало. Вважаю, в Ріо він показав свій максимум», - пояснив поразку Солоненка тренер нашої збірної Сергій Гордієнко, пише сайт НОК України.

16.05 - Програму третього дня Ігор-2016 продовжили змагання з пляжного волейболу, хокею на траві, кінного спорту та настільного тенісу.

16.00 - Дзюдо. Чоловіки виборюють нагороди у категорії до 73 кг, жінки у вазі до 57 кг. Українці у цих вагових категоріяї не представлені.

5.50 – В Ріо розпочинається третій день змагань. Вітання і гарне фото від веслувальників.

15.30 - Волейболістки почали день матчем групового етапу Китай - Італія, а гандболістки - поєдинком Республіка Корея - Швеція.

15.00 - Стартували змагання з кульової та стендової стрільби, фехтування, стрільби з лука та водного поло.

14.30 - Програму третього дня Олімпіади розпочали представники академічного веслування - у них сьогодні попередні та втішні заїзди.

Фото: https://www.olympic.org/

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-