Борці з допінгом різко розкритикували рішення МОК не усувати з Олімпіади росіян

Борці з допінгом різко розкритикували рішення МОК не усувати з Олімпіади росіян

Укрінформ
Нинішні й колишні посадовці антидопінгових організацій розкритикували рішення Міжнародного олімпійського комітету, який дозволив участь у цьогорічних Олімпійських іграх усім російським спортсменам.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Як заявив голова Інституту національних антидопінгових організацій, що об’єднує 59 таких організацій, Жозеф де Пансьє, це був «сумний день для «чистого» спорту», а МОК «не зміг твердо відреагувати на докази підтриманого державою допінгу в Росії, що руйнує російську систему спорту».

МОК «проігнорував заклики «чистих» спортсменів, численних спортивних організацій і провідних національних антидопінгових організацій вчинити справедливо і виключити Росію з Олімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро», - йдеться в його заяві.

Також із різкою критикою виступив керівник Антидопінгового агентства США Тревіс Тайґарт. «Розчаровує, що у відповідь на найважливіший момент для «чистих» спортсменів і для чесності Олімпійських ігор МОК відмовився рішуче повести вперед. Рішення про участь Росії… – це істотний удар про правах «чистих» спортсменів», – наголошується в його заяві.

Критично відгукнувся на рішення й колишній керівник Всесвітнього антидопінгового агентства Річард Паунд, який уже як незалежний експерт розслідував найперші повідомлення про масовий допінг у російському спорті у грудні 2014 року. Як заявив він нині, МОК мав «величезну можливість зробити рішучу заяву, і змарнував її», засвідчивши «нульову толерантність до допінгу, якщо тільки він не російський».

Як повідомляв Укрінформ, раніше в неділю МОК оголосив свою ухвалу, що російських спортсменів можуть допустити до участі в цьогорічних літніх Олімпійських іграх тільки в разі виконання низки умов, яке мають підтвердити окремо для кожного чи кожної з них міжнародні федерації їхніх видів спорту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-