У МОК сказали, хто з російських спорстменів поїде в Ріо

У МОК сказали, хто з російських спорстменів поїде в Ріо

Укрінформ
Міжнародний олімпійський комітет вирішив не відстороняти російську збірну від участі в Олімпійський іграх 2016 в Ріо-де-Жанейро, зазначивши, що до Ігр будуть допущені ті спортсмени, які пройдуть перевірку на допінг.

Таке рішення було прийняте на засіданні комітету у неділю, 24 липня, передає сайт МОК.

"МОК не допустить жодного російського спортсмена на Олімпійські ігри в Ріо-2016, якщо він не буде відповідати ряду умов, викладених у документі", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що рішення про допуск до Олімпіади кожного російського спортсмена прийматимуть відповідні міжнародні федерації.

Відзначається, що заявка буде прийнята МОК лише в тому випадку, якщо спортсмен зможе надати докази, що повністю задовольняють відповідну Міжнародну федерацію.

На Олімпіаду не будуть допущені спортсмени, які фігурували в звіті Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) або були раніше викриті у вживанні допінгу, навіть якщо термін їх покарання закінчився.

Крім цього, кожен атлет російської олімпійської збірної повинен пройти індивідуальну додаткову антидопінгову перевірку для участі в Олімпійських іграх. Ті, хто не пройде таку перевірку на допінг будуть позбавлені акредитації МОК.

"Міжнародні федерації повинні провести індивідуальний аналіз допінг історії кожного спортсмена, беручи до уваги тільки надійні міжнародні тести, специфіку спорту спортсмена і його правила", - підкреслюється в повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-