WADA: Росія зриває спроби провести перевірки своїх спортсменів

WADA: Росія зриває спроби провести перевірки своїх спортсменів

Укрінформ
У новій доповіді Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) говориться, що сотні спроб провести перевірки використання російськими спортсменами допінгу були зірвані.

Доповідь опубліковано 15 червня на сайті організації.

"Більше 736 тестів, проведених у період з лютого по травень були відхилені або скасовані з цілого ряду причин, починаючи від нібито непорозумінь при зборі зразків до невстановлення місцезнаходження спортсмена", - йдеться в документі.

Документ включає в себе приклади того, як спортсмени намагалися уникнути тестів або обдурити співробітників допінг-контролю. Співробітники служб піддавалися залякуванню і погрозам висилки з Росії органами безпеки і що пакети, що містять зразки з пробами на допінг, утримувалися митними службами РФ.

Доповідь вийшла за два дні до того, як міжнародні керівні органи повинні були прийняти рішення, чи можна буде допустити російських спортсменів на Олімпійські ігри в Ріо де Жанейро в серпні.

Нагадаємо: в листопаді російські спортсмени були усунені від змагань після того, як доповідь WADA відзначила широко поширені упущення при проведенні аналізів на допінг. При цьому президент РФ Володимир Путін стверджував, що, нібито, Слідчий комітет РФ і Генпрокуратура проводять ретельну перевірку інформації ЗМІ із звинуваченнями в прийомі допінгу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-