Посольство Франції просять спростити видачу віз до Євро-2016

Посольство Франції просять спростити видачу віз до Євро-2016

Укрінформ
Громадські активісти закликали посольство Франції спростити процедуру отримання віз для вболівальників Євро-2016, які мають іменні квитки.

Про це під час акції під посольством Франції в Україні заявив науковий директор Інституту Євро-Атлантичного співробітництва Олександр Сушко.

"Цей лист (звернення про спрощення процедури видачі віз для фанів Євро-2016 - ред.) ми передаємо до посольства. Залишилося 4 дні, ми сподіваємося, що це достатній час, щоб задовольнити ті кілька сотень заявок, які залишилися”, - сказав Сушко.

Відповідаючи на запитання журналістів про те,  як можна пояснити затримки та відмови у видачі віз, Сушко зазначив: “Мабуть, тому що не було дано політичної вказівки на спрощену процедуру, так як це було з поляками під час Євро-2012. В цьому разі, враховуючи велику кількість заявок, вони мали чинити так само, або принаймні суттєво спростити її”.

Головний редактор “Європейської правди” Сергій Сидоренко уточнив, що подібна ситуація виникла саме перед проведенням Євро-2016 і саме у посольстві Франції в Україні.

Також до посольства прийшли Іван і Володимир Бобенчики, яким відмовили у видачі візи на матчі Євро-2016.

До них вийшла перший секретар посольства Франції в Україні Жюлі Фор, якій передали звернення активістів. До Фор також звернувся батько 8-річного Володимира Іван Бобенчик з проханням про розгляд документів на видачу віз. У супроводі першого секретаря посольства Франції в Україні Бобенчики зайшли до посольства.

“Ми сподіваємося, що сім'я Володі отримає візу”, - резюмувала Фор.

Нагадаємо, 8-річний Володимир Бобенчик широко відомий у футбольних колах як наймолодший фанат футболу у Львові. Про нього стало відомо навесні 2015 року під час домашнього матчу “Карпат” проти “Волині”.  Він часто бере участь у тренуваннях збірної України та офіційних спортивних подіях.

У четвер 2 червня Бобенчик написав на своїй сторінці у Facebook, що йому відмовили у візі на поїздки на “Євро - 2016”, незважаючи на наявність у нього білетів на матчі та оплачених квитків на авіапереліт.  Консул у посольстві Франції прийняв рішення, що ціль поїздки “не виглядає переконливою”. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-