Допінговий скандал: на Олімпіаду в Ріо не пустять 23 спортсменів - МОК

Допінговий скандал: на Олімпіаду в Ріо не пустять 23 спортсменів - МОК

Укрінформ
Повторна перевірка допінг-проб, які взяли у спортсменів під час Олімпіади в Лондоні у 2012 році, показала позитивні результати у 23 спортсменів.

Повідомлення про це з'явилося на сайті Міжнародного олімпійського комітету в п'ятницю, 27 травня.

У повідомленні комітету йдеться, що позитивні результати були виявлені при повторному аналізі допінг-проб «А», які взяли у 23 спортсменів із шести країн.

У цілому ж було перевірено ще раз 265 проб. Рішення про повторну перевірку тієї чи іншої проби було прийняте у серпні 2015 року, коли тривало розслідування.

«Ми хочемо не допустити тих, хто приймає допінг, до Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро. Саме тому ми так оперативно працюємо. Я вже призначив дисциплінарну комісію, у якої є повноваження приймати всі рішення від імені МОК», - наводяться в повідомленні слова глави комітету Томаса Баха.

У повідомленні МОК також зазначається, що ті спортсмени, яких було викрито у використанні допінгу, не зможуть брати участь у літній Олімпіаді в Ріо, що розпочнеться в серпні 2016 року. Ті, чиї допінг-проби виявилися позитивними, вже поінформовані про це. Імена спортсменів не розкриваються.

17 травня МОК оголосив, що позитивними виявилися допінг-проби 31 учасника Олімпіади в Пекіні 2008 року. Комітет тоді повідомляв, що допінг знайшли у спортсменів, які виступали за 12 країн у шести видах спорту, повідомляє «Дождь».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-