Допінг-скандал: проби 14 росіян були позитивними ще після Ігор-2008

Допінг-скандал: проби 14 росіян були позитивними ще після Ігор-2008

Укрінформ
Результати повної повторної перевірки допінг-проб російських спортсменів, які брали участь в Олімпійських іграх 2008 року в Пекіні, можуть виявитися негативними.

Про це ТАСС заявив колишній глава Російського антидопінгового агентства Микола Дурманов.

Раніше джерело агентства в Олімпійському комітеті Росії (ОКР) повідомило, що Міжнародний олімпійський комітет заявив ОКР про те, що 14 російських учасників Олімпіади-2008 підозрюються у вживанні допінгу.

Вітчизняні спортсмени потрапили під підозру після повторної перевірки допінг-проб, яка була ініційована МОК. Їх імена поки не розголошуються, проте відомо, що їх переважна більшість - легкоатлети.

Як стало відомо, в порушенні антидопінгових правил у ході виступу на Іграх-2008 підозрюється олімпійська чемпіонка 2012 року, яка виступає у стрибках у висоту, Анна Чічерова.

"Необхідно дочекатися повного дослідження проб: цілком може виявитися, що вони в підсумку не виявляться позитивними, - розповів Дурманов. - Конкретно у випадку Чічерової і тих спортсменів, хто можливо опинився під підозрою, треба дочекатися офіційних паперів".

МОК раніше повідомив, що за сприяння Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) перевірив ще раз зразки 454 допінг-проб, узятих під час Ігор у Пекіні. Дослідження були сфокусовані на допінг-пробах тих спортсменів, які потенційно можуть виступити на Олімпійських іграх 2016 року.

В результаті, понад 30 спортсменів, що представляли 12 країн у 6 видах спорту, можуть бути відсторонені від участі в Олімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро. Їх проби "Б" будуть перевірені на початку червня в австралійській лабораторії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-