Допінговий скандал: Росія

Допінговий скандал: Росія "дуже вибачається" і проситься на Ігри в Ріо

Укрінформ
Міністр спорту РФ Віталій Мутко вибачився за російських спортсменів, викритих у вживанні допінгу, і закликав не позбавляти збірну можливості участі в літній Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро.

Про це він написав у статті в The Sunday Times, передає ТАСС.

"Ми приносимо вибачення, що атлети, які спробували обдурити і нас, і весь світ, не були помічені раніше. Ми дуже перепрошуємо за це, тому що Росія взяла на себе зобов'язання щодо підтримання найвищих стандартів у спорті, і протистоїть усьому, що несе загрозу олімпійським цінностям", - заявив Мутко.

За його словами, серйозні помилки були допущені керівництвом Всеросійської федерації легкої атлетики (ВФЛА) "разом з атлетами і тренерами, які порушили антидопінгові правила і знехтували принципами чесної гри". "Нам соромно за них", - додав міністр.

Водночас Мутко підкреслив, що є три важливі причини, за якими рішення про недопущення російських спортсменів до участі в майбутніх Олімпійських іграх "було б несправедливим і непропорційним". Зокрема, на його думку, не повинні бути покарані спортсмени, які не вживали допінг. Міністр також вказав на те, що проблема допінгу стосується не тільки російських спортсменів, а "вийшла далеко за межі кордонів країни". Ще однією причиною не позбавляти РФ путівки на Ігри Мутко вважає дорожню карту, розроблену російською стороною разом з Всесвітнім антидопінговим агентством (WADA), яка націлена на реструктуризацію московської антидопінгової лабораторії і ВФЛА, а також прийняття інших заходів для "очищення" спорту.

Нагадаємо, незалежна комісія WADA 9 листопада 2015 року опублікувала підсумки розслідування діяльності ВФЛА, московської антидопінгової лабораторії і Російського антидопінгового агентства (РУСАДА). Рада Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF) 13 листопада переважною більшістю голосів прийняла рішення про тимчасове призупинення членства РФ у цій міжнародній організації.

Після цього IAAF повідомила про створення інспекційної групи, яка оцінює хід реформування ВФЛА. Перші результати її роботи були оприлюднені в ході засідання ради IAAF у Монако в березні. Остаточне рішення по відновленню ВФЛА у IAAF буде прийнято на наступному засіданні ради міжнародної організації 17 червня. У разі, якщо ВФЛА не буде відновлена в якості члена IAAF, російські легкоатлети пропустить Олімпійські ігри в Ріо-де-Жанейро, які пройдуть з 5 по 21 серпня 2016 року.

На даний час діяльність РУСАДА визнана невідповідною кодексу WADA, московська антидопінгова лабораторія позбавлена акредитації.

Фото: lenta.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-