Марія Музичук визнана сенсацією 2015 року в українському спорті

Марія Музичук визнана сенсацією 2015 року в українському спорті

Укрінформ
Шахістка Марія Музичук, яка торік виграла титул чемпіонки світу з шахів, визнана кращою у номінації "Дебют (сенсація) року" за підсумками Всеукраїнського конкурсу "Зірки спортивного року-2015".

Нагородження кращих спортсменів-неолімпійців відбулося у середу на столичному Національному спорткомплексі "Олімпійський", повідомляє Укрінформ.

"Надзвичайно приємно, коли люди підтримують, спостерігають за твоїми виступами, зокрема, в Інтернеті. Обіцяю, що у подальшому продовжуватиму битися за найвищі сходинки світового шахового п'єдесталу", - сказала номінант статуетки "Зірка спортивного року".

Ще до вручення відзнаки Музичук окремо відзначила коментарі її партій львівського матчу за звання чемпіонки світу з китаянкою Хоу Іфань, які надавалися Національним інформаційним агентством Укрінформ.

"Так ось хто, виявляється, ночами оперативно подавав з перших вуст виважені професійні коментарі знаного міжнародного майстра ФІДЕ Петра Марусенка", - довідалася Музичук у розмові з кореспондентом Укрінформу. 

З високими досягненнями спортсменів з неолімпійських видів спорту привітав заступник міністра молоді та спорту Ярослав Войтович, який наголосив, що спортивне відомство буде й надалі підтримувати цей важливий напрямок спорту. "У цьому році ми змогли захистити той бюджет, що маємо. Були визначені пріоритетні види спорту, що будуть фінансуватися. І користуючись нагодою, хочу звернутися до всіх федерацій та спортсменів. Міністерство відкрите до ініціатив, і готові як розглядати, так і розробляти їх", - сказав він.

На церемонії президент Спорткомітету України Ілля Шевляк, радник міністра оборони Дмитро Грищенко, українська біатлоністка, олімпійська чемпіонка Олена Підгрушна, директор з питань зовнішніх зв'язків НСК "Олімпійський" Віктор Анісімов, голова Всеукраїнського фонду "Дитячі шахи" Олена Бойцун, президент Федерації панкратіону України Олександр Мандрик, ректор Національного університету фізичного виховання і спорту України Євгеній Імас та хорватський футболіст і тренер Івіца Пірич за підсумками минулого року нагородили кращих серед атлетів, тренерів та волонтерів у номінаціях:

"Дебют (сенсація) року" - чемпіонка світу з шахів, гросмейстер Марія Музичук;

"Соціальна ініціатива року" - Український спортивний батальйон на чолі з головним інструктором Олегом Вєтровим;

"Організатор року" - Олександр Брикульський (виконавчий директор Спортивного комітету України);

"Меценат року" - Холдинг охоронних підприємств "Шериф";

"Найкраща команда року" - чоловіча збірна України з пляжного гандболу;

"Найкращий тренер року" - Сергій Чередниченко (головний тренер збірної України з панкратіону);

"Спортсменка року" - чемпіонка світу з тхеквондо ІЕА Вікторія Моїсеєнко;

"Спортсмен року" - майстер спорту міжнародного класу, старший тренер юніорської та юнацької збірної команди України з ушу Андрій Коваль.

Окремою відзнакою було нагороджено реабілітаційний центр "Лісова застава" (кординатор Ірина Сазонова), на базі якого було організовано дитячий табір для дітей-переселенців та учасників АТО.

Наприкінці заходу Ілля Шевляк вручив вірчі грамоти "Послів Спорткомітету" чемпіону Європи, переможцю Всесвітніх ігор з неолімпійських видів спорту з  джиу-джитсу Івану Настенку та багаторазовій чемпіонці світу з пауерліфтингу Ларисі Соловйовій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-