Воїни АТО мають свою футбольну лигу

Воїни АТО мають свою футбольну лигу

Укрінформ
Відтепер українські воїни, які захощають нашу Вітчизну від російської агресії на сході країни, мають свою футбольну лігу.

До Футбольної ліги учасників АТО увійшли десять команд, які з 10 квітня по 12 червня нинішнього року на стадіонах Вишгородського району Київщини визначать переможців прем'єрого сезону, передає кореспондент Укрінформу.  

Як повідомив у четвер під час прес-конференції  у Київській міській федерації футболу голова правління громадської спілки "Всеукраїнське об'єднання учасників АТО "Українці-разом!" Руслан Руденко, у першому розіграші ліги представлені військові підрозділи, які брали участь у бойових діях на Донбасі, а також члени волонтерських організацій, що активно сприяли українським воякам у захисті Батьківщини.

"Ідея організувати такі футбольні змагання виникла ще два роки тому, але тоді, як то кажуть, було не до футболу, бо йшли запеклі бої. Потім до нас з цим питанням звернулися бійці батальйону Кульчицького. Нині у нашій Лізі задіяний практично увесь київський ганізон, бійці якого воювали в АТО. Сподіваємося, що до нас приєднаються й учасники з інших регіонів України. Закликаємо всіх патріотів країни, що захищали нашу державу, створювати свої команди і приєднуватись до Футбольної ліги учасників АТО", - сказав Руденко.   

Звичайно, організація такого турніру була б неможливою без спонсорів. Найактивніші з них - компанія "Нова пошта", яка з 2014 року займається перевезенням вантажів у зону АТО та Київський завод безалкогольних напоїв "Росинка".

Голова правління "Росинки" Сергій Герман так пояснив свою підтримку нової футбольної ліги: "Вороги України, дивлячись на те, як грають наші воїни, як люблять футбол, багато разів подумають, чи варто сунутися на нашу землю".

А капітан команди "Київ" 12-го окремого мотопіхотного батальйону  Олександр Посітко додав: "Хлопцям, які приїхали зі сходу треба відійти від війни. Саме через улюблену гру, через футбол їм легше буде повернутися до мирного життя, адаптуватися в суспільство".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-