Російського біатлоніста відсторонили від змагань через допінг

Російського біатлоніста відсторонили від змагань через допінг

Укрінформ
Міжнародний союз біатлоністів (IBU) тимчасово відсторонив від участі в змаганнях російського спортсмена Едуарда Латипова.

У його допінг-пробі, взятій під час одного з етапів Кубка IBU в поточному році, знайдений препарат мельдоній (мілдронат), повідомляє прес-служба Союзу біатлоністів Росії.

"Союз біатлоністів Росії проводить перевірку за фактом події та утримується від подальших коментарів до з'ясування всіх обставин. Інформація про намір або відмову спортсмена відкрити пробу "Б" буде опублікована пізніше", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, з 7 березня стало відомо про позитивні проби на мельдоній у шести російських спортсменів. Це олімпійський чемпіон 2014 року в естафеті, чемпіон світу-2015 року, абсолютний чемпіон світу-2016 з шорт-треку Семен Єлістратов; олімпійська чемпіонка-2014 з фігурного катання Катерина Боброва (виступає з Дмитром Соловйовим в танцях); переможниця п'яти турнірів "Великого шлема", призер Олімпійських ігор-2012 з тенісу Марія Шарапова; п'ятикратний чемпіон світу з ковзанярського спорту Павло Куліжніков; волейболіст московського "Динамо" і збірної Росії Олександр Маркін; чемпіонка Європи-2015 з шорт-треку в естафеті Катерина Константинова. Раніше в застосуванні мельдонія звинуватили чемпіона Росії 2012 року з велоспорту на шосе Едуарда Ворганова з команди Світового туру "Катюша".

Мельдоній (мілдронат) включений у "Список заборонених речовин і методів" Всесвітнього антидопінгового агентства (ВАДА) з 1 січня 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-