Швейцарія почала нову серію арештів чиновників ФІФА – ЗМІ

Швейцарія почала нову серію арештів чиновників ФІФА – ЗМІ

Укрінформ
Влада Швейцарії почала нову серію арештів чиновників Міжнародної федерації футболу (ФІФА) в Цюріху, де в ці дні проходить виконком організації.

Як повідомляє The New York Times, звинувачення в корупції будуть пред'явлені більше, ніж десяти чиновникам футбольної організації.

«Деякі з арештів пройшли у тому ж готелі, де інші посадові особи ФІФА були арештовані у травні. Швейцарська поліція увійшла в готель Baur Au Lac через бічні двері о 6 годин ранку за місцевим часом. У зв'язку з візитом представників органів правопорядку люди, які перебували в холі були змушені залишити будівлю у зв'язку з «надзвичайною ситуацією», - йдеться у повідомленні.

За попередніми даними, за підозрою у відмиванні грошей і шахрайстві були арештовані чиновники Південноамериканської конфедерації футболу і Конфедерації футболу Північної і Центральної Америки і країн Карибського басейну.

Нагадаємо, 27 травня в Цюріху швейцарською поліцією за запитом США були заарештовані сім високопоставлених чиновників ФІФА. Їм були пред'явлені звинувачення у хабарництві і відмиванні грошей. Всього звинувачення були пред'явлені 14 колишнім і чинним футбольним чиновникам. За даними міністерства юстиції США, за 24 роки вони отримали хабарі на суму близько $150 млн.

У вересні повідомлялося, що розслідування у Швейцарії виявило 121 підозрілий банківський рахунок.

Фото: ТАСС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-