«Середняки» української Прем'єр-ліги знижують зарплати футболістів

Укрінформ
Відразу декілька клубів футбольної Прем'єр-ліги України запропонували своїм гравцям переглянути контракти у бік зменшення через фінансову нестабільність і появу на ринку великої кількості безкоштовних гравців.

Цю тему досліджував Forbes.ua, зазначаючи, що публічно про фінансову економію в червні заявили лише львівські «Карпати».

«Три незалежних один від одного джерела розповіли Forbes, що зарплатну відомість розвантажують ще декілька українських клубів Прем'єр-ліги: луцька «Волинь», одеський «Чорноморець» і сімферопольська «Таврія». Київський «Арсенал» переглянув зарплати футболістів у бік зниження ще в зимове міжсезоння», - йдеться у публікації.

За словами одного із футбольних агентів, ще минулого сезону в луцькій «Волині» платили $12-15 тис. на місяць. Зараз клуб відпустив найдорожчих футболістів, а на їх місце запрошує гравців із першої ліги на зарплати в $5-7 тис.

Не відчуваючи нестачі в кадрах, клуби не церемоняться з тими, хто не хоче перепідписувати контракти на гірших умовах. «Якщо не згодний - відправляють грати на поле з коровами», - іронізує агент ФІФА Михайло Гулордава.

Водночас ведуча четвірка - «Шахтар», «Динамо», «Металіст» і «Дніпро» - продовжує купувати дорогих футболістів на зарплати понад мільйон доларів на рік, маючи на прицілі участь у єврокубках. Бюджет чемпіона країни перевищує $100 млн доларів на рік, бюджети трійки переслідувачів - понад $50 млн без урахування трансферної діяльності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-